Antena Meniu Search
x

REACŢIE DURĂ după anunţul lui Ponta privind demisia din PSD: "Lumea se roagă să scape naibii de el"

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, miercuri, că cel mai mare câştig pentru PSD ar fi ca Victor Ponta să plece, precizând că "lumea se roagă să scape naibii de el”.

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, miercuri, că cel mai mare câştig pentru PSD ar fi ca Victor Ponta să plece, precizând că "lumea se roagă să scape naibii de el”.

„M-am rugat la Dumnezeu să aibă grijă de Ponta. Dacă tot vrea să plece, săracul, să nu aibă probleme, pentru că eu nu-i doresc probleme, Dumnezeu îl va ajută. El nu a făcut belele, nu a arestat, nu a făcut nenorociri ca domnul Oprea...Eu m-am rugat la Dumnezeu, cât am stat în sală, să aibă grijă de el şi abia în al doilea rând pentru mine. Doar Dumnezeu îl mai poate salva, este singurul. Spune că nu-l lasă Dragnea să vorbească. Dar el a lăsat pe cineva în partid să vorbească? Nu a fost el primul care a început cu gunoaiele astea? Cel mai mare câştig pentru PSD ar fi că Ponta să plece. N-au curaj oamenii să vă spună, eu vorbesc zi de zi cu mulţi dintre ei. Lumea se roagă să scape naibii de el”, a spus Marian Vanghelie, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti, unde a fost prezent la judecarea dosarului său de corupţie.

Fostul vicepreşedinte PSD Marian Vanghelie a mai spus că Ponta a nenorocit partidul şi deciziile pe care le lua acesta erau fără consultarea Biroului Executiv.

„Plecarea lui Ponta este naturală. Lui nu-i convine că i se întâmplă mult prea puţin decât ce a făcut el partidului. A nenorocit partidul. El a stat vreodată să discute cu cineva la masă? El a băgat Biroul naţional Executiv în seama? Ne spunea că aşa trebuie şi arăta în sus, că instituţiile…”, a adăugat Vanghelie.

El a precizat că Ponta nu a fost marginalizat, ci Liviu Dragnea l-a lăsat să se marginalizeze singur.

Întrebat dacă Ponta mai poate avea vreo carieră politică în afara PSD, Vanghelie a spus că „poate în Turcia”.

„Aţi văzut că şi-a lăsat şi bărbiţă. Când stă în Turcia, vine cu bărbiţă. Eu am înţeles - acuma, nu sunt sigur, ca să nu vă spun o minciună - că a trecut la musulmani. Nu ştiu de ce, motivele (...) acum verificaţi şi dumneavoastră. El are multe formule şi motive de a trece la musulmani. (…) Eu v-am spus destul, niciodată nu vorbesc decât în cunoştinţă de cauza. Ca saudiţii, îşi lasă barbă când e plecat în Turcia”, a mai spus Vanghelie.

Fostul prim-ministru Victor Ponta a anunţat, miercuri, la Parlament, că îşi depune demisia în alb din PSD, pe care o va trimite preşedintelui Liviu Dragnea. 

”Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea - ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid - îi trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, Şe care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare”, a spus Victor Ponta.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată, de procurorii DNA, în iulie 2015, pentru suspiciuni privind săvârşirea a nouă fapte de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte fapte de spălare de bani.

În acelaşi dosar sunt judecaţi Mircea Sorin Niculae, vărul lui Vanghelie şi administrator al mai multor societăţi comerciale, Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL şi omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20% din valoarea contractelor de oferite de Primărie firmelor controlate de Marin Dumitru.

În condiţiile în care costurile reale de execuţie a lucrărilor, şi implicit valoarea efectivă a acestor lucrări, au fost de cel mult 60% din valoarea contractelor,  prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infracţională a lui Marian Vanghelie a fost estimat de anchetatori la 295.207.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » REACŢIE DURĂ după anunţul lui Ponta privind demisia din PSD: "Lumea se roagă să scape naibii de el"