Antena Meniu Search
x

Video Renate Weber a dat în judecată Parlamentul, pentru că ar fi fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului în mod neconstituţional

Episod nou în scandalul Avocatul Poporului versus Coaliţia de Guvernare. Senatorii şi deputaţii îşi pregătesc acum apărarea în procesul deschis de Renate Weber. O primă decizie în favoarea ei a venit deja de la Curtea Constituţională. Judecătorii au hotărât că revocarea Renatei Weber a fost neconstituţională.

de Larisa Bernaschi

la 30.06.2021, 21:49

Vezi și
  • Renate Weber ar fi urmat să fie înlocuită cu avocatul Fabian Gyula în funcţia de Avocat al Poporului.

Curtea Constituţională a dat peste cap planurile Coaliţiei de a-şi înscăuna propriul om în funcţia de Avocat al Poporului. Cu unanimitate de voturi, judecătorii au admis sesizarea PSD şi au decis că Renate Weber trebuie să îşi reia calitatea de Avocat al Poporului. Şi asta pentru că aleşii nu au demonstrat că ea a încălcat Constituţia şi legile ţării. 

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: Un atac direct la statul de drept făcut de către actuala Coaliţie, care timp de ani de zile spunea că apără statul de drept!

Ludovic Orban, preşedinte PNL: Mă abţin cu mare greutate să comentez. Corb la corb nu îşi scoate ochii. E o Curte Constituţională condusă de Valer Dorneanu. 

Chiar înainte de decizia CCR, Renate Weber a dat în judecată Parlamentul. Azi, comisiile juridice din cele două camere ar fi trebuit să se întrunească şi să îşi pregătească apărarea. Doar că întâlnirea nu a mai avut loc şi senatorii şi deputaţii au cerut Departamentului Juridic al Parlamentului să vină cu un punct de vedere.

Pe acelaşi subiect

Coaliţia PNL-USR-UDMR însă nu se dă bătută. Are de gând să modifice legislaţia şi să încerce la toamnă, din nou, revocarea Renatei Weber.  

Ludovic Orban, preşedinte PNL: Vom analiza după ce vom vedea motivaţia Curţii Constituţionale. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Trebuie să vedem motivarea, dar oricum nu am obiceiul să comentez deciziile Curții Constituționale. Probabil procedura va trebui rafinată. 

Avocatul Fabian Gyula ar fi urmat să o înlocuiască pe Renate Weber ca Avocat al Poporului

Două săptămâni a stat Renate Weber fără funcţia de Avocat al Poporului. Demiterea s-a produs pe repede-nainte, dar cu scandal. 

Revocarea Avocatului Poporului este o dorinţă veche a Coaliţiei. Aşa că, chiar şi fără argumentele necesare, Coaliţia a forţat, mizând pe majoritatea confortabilă din Parlament. 

Iuliana Scântei, PNL, preşedinte Comisia Juridică: Sunt îndeplinite condiţiile pentru a supune plenului revocarea din funcţie a doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului. 

Titus Corlăţean, senator PSD: Aţi reuşit dumneavoastră, cei de la guvernare, să reînviaţi de o manieră extrem de concretă şi şocantă practici cu iz stalinist de anii '50!

Coaliţia avea deja şi om de schimb. Avocatul Fabian Gyula, pensionar special la 49 de ani, susţinut de UDMR, era pregătit pentru funcţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Renate Weber a dat în judecată Parlamentul, pentru că ar fi fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului în mod neconstituţional