Antena Meniu Search
x

România a accesat primul miliard de euro din PNRR. Nicolae Ciucă: Obligaţiile asumate au fost îndeplinite la timp

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că primul miliard de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost deja accesat. „Anii europeni vor contribui la renovarea clădirilor din întreagă ţară şi reprezintă cea mai bună dovadă a modului în care Guvernul României abordează şansa enormă pentru dezvoltarea şi modernizarea ţării”, a adăugat şeful Executivului.

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 17:32

România a accesat primul miliard de euro din PNRR. Nicolae Ciucă: Obligaţiile asumate au fost îndeplinite la timp
România a accesat primul miliard de euro din PNRR. Nicolae Ciucă: Obligaţiile asumate au fost îndeplinite la timp - Observator

Premierul Nicolae Ciucă a evidenţiat, vineri, că primul miliard de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost deja accesat, iar din aceste fonduri, prin intermediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, autorităţile publice vor derula programe de eficientizare energetică, siguranţă seismică sau la incendii.

"Banii europeni vor contribui la renovarea clădirilor din întreagă ţară şi reprezintă cea mai bună dovadă a modului în care Guvernul României abordează şansa enormă pentru dezvoltarea şi modernizarea ţării pe care o are prin acest program de redresare. Prin intermediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, autorităţile publice locale sau centrale vor derula programe de eficientizare energetică, siguranţă seismică sau la incendii. România şi-a îndeplinit la timp obligaţiile asumate prin PNRR şi începe deja să valorifice cele aproape 30 de miliarde de euro puse la dispoziţia noastră", a scris Ciucă, vineri, pe pagina de Facebook a Guvernului. 

Premierul Nicolae Ciucă anunţa, joi seară, îndeplinirea obiectivelor din PNRR care trebuiau realizate în primul trimestru al anului şi afirmă că a fost un efort de echipă.

”Toate cele 24 de ţinte şi jaloane din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilităţii Guvernului. A fost un efort de echipă. Mulţumesc tuturor celor implicaţi”, a transmis, joi seară, premierul Nicolae Ciucă. 

Pe acelaşi subiect

Ce este PNRR - Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă are un buget total de 29,2 miliarde euro, din care 14,2 miliarde euro sub formă de granturi şi 14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi. Pentru implementarea Planului, România a încasat două tranşe de prefinanţare în valoare de 3,79 miliarde euro: o transă în valoare de 1,85 miliarde euro aferentă componentei de granturi, respectiv 1,94 miliarde euro din componenta de împrumut.

PNRR se bazează pe şase piloni, astfel încât să acopere nevoile României şi să urmărească concomitent priorităţile Uniunii Europene, respectiv: tranziţia verde, transformare digitală, creştere inteligentă, coeziune socială şi teritorială, sănătate şi rezilienţa şi politici pentru generaţia următoare. Planul include măsuri privind transportul durabil, educaţia, sănătatea, renovarea clădirilor şi digitalizarea administraţiei publice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » România a accesat primul miliard de euro din PNRR. Nicolae Ciucă: Obligaţiile asumate au fost îndeplinite la timp