Antena Meniu Search
x

Video România și alte patru țări cer UE extinderea interdicției la exporturile de cereale din Ucraina

România cere Uniunii Europene să prelungească interdicţia importurilor de cereale din Ucraina şi după 15 septembrie, când expiră embargoul.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 19.07.2023, 20:11

Vezi și

Romania vrea prelungirea interdicției cel puțin până la finalul anului. Bulgaria, Ungaria, Polonia și Slovacia au făcut aceeaşi solicitare Comsiei Europene.

Fără grâne ucrainene în România

Nu vor să mai ajungă pe pieţele interne grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea-soarelui din Ucraina. Asta a dus la prăbuşirea preţurilor şi la pierderi de 200 de milioane de euro în cazul nostru. Aşa că ministrul Agriculturii, Florin Barbu, este ferm. 

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Fermierii români au fost puternic afectaţi de războiul din Ucraina, la fel cum au fost afectaţi şi fermierii din statele din apropierea conflictului. Vom merge în faţa Comisiei Europene cu o poziţie comună privind prelungirea măsurilor preventive pentru o listă mai largă de produse provenite din Ucraina cel puţin până la finalul acestui an.  

Embargoul va rezolva, însă, doar o jumătate de problemă. Portul Constanţa ar putea fi sufocat de nave din Ucraina în curând. Rusia nu mai dă voie navelor ucrainene în porturile sale. Kievul a cerut astăzi culoar verde României şi Bulgariei, ca să îşi poată exporta grânele. În trei luni, prin ţara nostră au trecut spre export aproape patru milioane de tone de cereale ucrainene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » România și alte patru țări cer UE extinderea interdicției la exporturile de cereale din Ucraina