Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scandalul de la spitalul Pantelimon. Ministrul Rafila, chemat de Ciolacu la Palatul Victoria

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost chemat de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria pentru a discuta despre criza de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, potrivit unor surse guvernamentale.

de Redactia Observator

la 19.08.2024 , 13:21

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost chemat, luni, de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria pentru a discuta despre criza de la Spitalul „Sf. Pantelimon”. „Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative și medicale, nu voi ezita sa cer demisii de sus pana jos la minister, spital și Colegiul Medicilor”, spunea, la începutul ședinței de guvern din 8 august, premierul Marcel Ciolacu.

„Toată lumea m-a întrebat dacă îmi dau demisia. Nu cred că am motive să-mi dau demisia legat de acest caz”, spunea pe 14 august Alexandru Rafila, referitor la cazul de la Spitalul „Sf. Pantelimon”. El afirmă că premierul nu i-a cerut demisia, dar nu excludea ca acesta să o facă pe viitor.

Medicul Maria Miron, adusă din nou la audieri

Vezi și

Între timp, doctoriţa pe care procurorii o numesc "Doamna cu Coasa" a fost adusă din nou la audieri, în această dimineaţă, în dosarul în care este acuzată că ar fi provocat moartea mai multor pacienți din secția ATI. Anchetatorii caută în telefonul femeii noi dovezi legate de potenţiala premeditare a actelor sale

Pe acelaşi subiect

To astăzi, medicul ATI care a încercat să se sinucidă în Braşov ar putea fi audiat, potrivit surselor Observator. Cercetările vor fi preluate de procurorii militari din Capitală. Spitalul Pantelimon nu mai poate prelua pacienţi cu probleme cardiovasculare din cauza crizei acute de medici. Bolnavii sunt redirecţionaţi către Floreasca

Cronologia scandalului de la Pantelimon

Ancheta la spitalul Pantelimon a început pe 11 aprilie 2024, când procurorii au anunţat că investighează 17 morţi suspecte în secţia de ATI. După patru luni de cercetări şi audieri, pe 7 august, au fost făcute percheziţii în locuinţele a două doctoriţe, Maria Miron şi Mirela Păiuş. Anchetatorii susţin că acţiunile celor două au dus la moartea unui pacient de 54 de ani.

Pe 8 august, au fost arestate preventiv, iar managerul şi directorul medical şi-au dat demisia. Pe 13 august, Parchetul a anunţat că, pentru alte cinci dintre cele 17 decese de la Pantelimon, au deschise dosare de moarte suspectă. A doua zi, Şeful Corpului de Control de la Ministerul Sănătăţii şi-a depus şi el mandatul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri politice » Scandalul de la spitalul Pantelimon. Ministrul Rafila, chemat de Ciolacu la Palatul Victoria