Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medicul care a încercat să se sinucidă în Braşov ar putea fi audiat luni. Spitalul Pantelimon nu mai poate prelua cardiaci. Bolnavii, trimişi la Floreasca

Medicul ATI care a încercat să se sinucidă în Braşov şi-a revenit şi ar putea fi audiat chiar mâine, potrivit surselor Observator. Cercetările vor fi preluate de procurorii militari din Capitală. Între timp, spitalul Pantelimon nu mai poate prelua pacienţi cu probleme cardiovasculare din cauza crizei acute de medici. Bolnavii sunt redirecţionaţi către Floreasca.

de Cristina Filip

la 18.08.2024 , 19:36

Colonelul de 53 de ani, medic la Spitalul Militar Carol Davila, va fi audiat la începutul săptămânii. Dosarul de vătămare corporală, deschis de poliţiştii braşoveni, urmează să ajungă pe masa procurorilor militari din Capitală.

Doctorul va trebui să le explice de unde a luat fiolele de anestezic cu care a încercat să-şi ia viaţa şi ce l-a determinat să recurgă la acest gest. Cel mai probabil are legătură cu faptul că numele lui apare în dosarul morţilor suspecte de la ATI Pantelimon. Una dintre doctoriţele arestate este iubita lui.

Marţi Curtea de Apel Bucureşti urmează să analizeze cererea doctoriţelor Maria Miron şi Mirela Păiuş, arestrate preventiv pentru omor calificat, de a fi cercetate în libertate. Avocaţii lor contestă fotografiile depuse la dosar cu injectomatul prin care i s-ar fi redus doza de noradrenalină pacientului Marian Militaru.

Vezi și

Pacienţii, duşi la spitalele SRI şi Floreasca

Pe acelaşi subiect

Între timp, în spital efectele anchetei penale se resimt tot mai mult. Spitalul Sfântul Pantelimon a asigurat sâmbătă ultima gardă pentru urgenţele vasculare. Nu mai sunt medici, unul şi-a luat concediu prelungit, iar celălalt nu mai are voie să facă gărzi din cauza problemelor de sănătate.

De acum urgenţele vor fi redirecţionate către spitalele SRI şi Floreasca. Şi pacienţii sunt tot mai puţini, de la debutul scandalului numărul internărilor a scăzut cu aproape 40%.

Săptămâna viitoare ar trebui să fie gata şi raportul Corpului de control al Premierului. Marcel Ciolacu a cerut o anchetă cu privire la modul în care inspectorii de la Sănătate au fost făcute verificări la Spitalul pantelimon.

Cristina Filip Like

Cred că profesia asta m-a ales pe mine înainte să o aleg eu pe ea. Nu întâmplător.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Medicul care a încercat să se sinucidă în Braşov ar putea fi audiat luni. Spitalul Pantelimon nu mai poate prelua cardiaci. Bolnavii, trimişi la Floreasca