Antena Meniu Search
x

Ordonanţa 14, care abrogă modificările la Codurile penale, a fost aprobată în unanimitate de Senat

Senatorii dezbat şi votează, astăzi, în plen, proiectul de lege de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, care a generat protestele de stradă din ultimele două săptămâni.

Update ora 11:47 - OUG 14, care abrogă ordonanţa de modificare a codurilor penale, a fost aprobată în unanimitate de Senat.

Au fost înregistrate 118 voturi ”pentru”, numărul senatorilor prezenţi la vot.

-----------------------

Senatorii dezbat şi votează, astăzi, în plen, proiectul de lege de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, care a generat protestele de stradă din ultimele două săptămâni.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Intrată în procesul legislativ în procedură de urgenţă, Ordonanţa 14 a primit, aseară, raport favorabil din partea Comisiei juridice senatoriale. Senatorii din comisia juridică au admis două amendamente formulate de USR prin care au fost puse în acord două articole din OUG 14 cu deciziile Curţii Constituţionale (CCR).

Liberalii au avertizat că, la votul din plen, ar trebui respinsă și ordonanța inițială, nu doar cea adoptată de guvernul condus de Sorin Grindeanu la presiunea străzii.

În jur de 2.000 de bucureşteni s-au reunit în Piaţa Victoriei, în a 14-a seară consecutivă de proteste antiguvernamentale.

Uniunea Maghiarilor a depus, între timp, la Senat o propunere de modificare a Codului de procedură penală. Potrivit proiectului schiţat de UDMR,  ar trebui să constituie abuz în serviciu şi să se pedepsească reaua-credinţă şi grava neglijenţă a funcţionarilor publici care păgubesc bugetul statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri politice » Ordonanţa 14, care abrogă modificările la Codurile penale, a fost aprobată în unanimitate de Senat