Sesizările PNL şi USR privind legalitatea constituirii comisiei Iordache, respinse de CCR
Sesizările PNL şi USR cu privire la decizia Parlamentului de constituire a Comisiei speciale privind legile justiţiei au fost respinse.

Sesizările PNL şi USR cu privire la decizia Parlamentului de constituire a Comisiei speciale privind legile justiţiei, condusă de Florin Iordache, au fost respinse miercuri de Curtea Constituţională.
Sesizările PNL şi USR au fost respinse cu 8 voturi, pe motiv că nu sunt întemeiate.
Sesizarea USR a fost depusă la Curtea Constituţională în 23 noiembrie, USR arătând că "PSD-ALDE a acordat Comisiei speciale atribuţii ilegale, care potrivit Regulamentului celor două Camere revin Comisiilor juridice permanente, pentru a scurta la maxim timpul de dezbatere şi de adoptare a modificărilor legilor justiţiei".
Potrivit USR, din hotărârea de înfiinţare nu rezultă cu claritate care este rolul acestei Comisii speciale, lucreu care creează o confuzie între acesta şi atribuţiile comisiilor permanente, iar parcursul ulterior al proiectelor de lege devine incert şi impredictibil.
- SOS vrea ca hotărârile CCR să poată fi atacate cu recurs la Instanţa supremă. Proiectul de lege depus
- CCR a respins contestația împotriva deciziei BEC privind înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu
- CCR a respins cererea depusă de AUR, POT și SOS împotriva legii care permite Armatei Române să doboare dronele...
- Armata Română poate să doboare dronele care pătrund în spațiul aerian al țării. CCR a respins sesizările...
- CCR dezbate joi sesizările AUR, POT şi S.O.S. privind legea care permite Armatei Române să doboare drone
"Potrivit Constituţiei, proiectele de modificare a legilor justiţiei care au ajuns să fie dezbătute ilegal în Comisia specială a lui Iordache trebuie să treacă prin Comisiile juridice permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi abia apoi adoptate de plenul fiecărei Camere, aspect fundamental pentru respectarea principiului bicameralismului", consideră USR.
”Ce a făcut PSD-ALDE prin această hotărâre este să creeze o super-comisie, care înlocuieşte comisiile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului şi îşi poate prelungi existenţa prin decizia Biroului Permanent, ori de câte ori acesta o doreşte, lucru care încalcă astfel Constituţia şi Regulamentul activităţilor comune ale celor două Camere”, a declarat vicepreşedintele USR, senatorul Vlad Alexandrescu.
Sursă: News.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰