Antena Meniu Search
x

Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de dosarul privind mita pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării

Procesul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu era acuzat de cumpărare de influenţă pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării a încetat, pentru că fapta s-a prescris, conform deciziei luate luni de Tribunalul Bucureşti.

de Redactia Observator

la 06.04.2021, 16:34

Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de dosarul privind mita pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării

”În baza art. 396 alin. 1 şi alin. 6 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.pr.pen. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului VÎNTU SORIN OVIDIU, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă prev. de art. 6 ind. 1 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 C.p., ca urmare a împlinirii termenului special de prescripţie al răspunderii penale. Ia act că prin sentinţa penală nr. 1960/24.12.2019 pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală definitivă prin decizia penală nr. 1129/29.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti-Secţia I Penală s-a dispus confiscarea de la numitul Olteanu Bogdan contravalorii în lei a sumei de 1 000 000 (un milion) euro, remisă acestuia de inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, potrivit news.ro.

În 19 decembrie 2018, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influenţă în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Conform procurorilor DNA, "în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Vântu Sorin Ovidiu i-a promis şi remis lui Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării".

La data de 18 octombrie 2016, Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă 

Dosarul a fost disjuns pe motiv că, iniţial, Vântu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.

În 29 octombrie 2020, fostul lider liberal Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Administraţiei Rezervaţiei  Biosferei Delta Dunării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de dosarul privind mita pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării