Meniu
Search
x

Video Super-Cîţu, pedeapsă pentru foştii colegi de guvernare. Campania de vaccinare, existentă doar în lupta politică

Premierul a muncit miercuri seară din greu la Palatul Victoria şi a curăţat Guvernul de secretarii de stat ai USR-PLUS. Explicaţia: se teme ca nu cumva, prin asocierea foştilor săi parteneri de coaliţie cu partidul AUR, să scadă rata de vaccinare. Doar că toată campania de imunizare pare ea însăşi la terapie intensivă de câteva luni încoace. Contraatacul premierului a continuat azi când dintr-un foc a demis 42 de prefecţi şi subprefecţi USRPLUS. Nu îi înlocuieşte, i-a vrut doar plecaţi, ca să îi pedepsească pe foştii colegi de guvernare. 

De Redactia Observator la 09.09.2021, 22:44
Vezi și

Guvernul se destramă şi premierul pozează în supererou. Florin Cîţu şi-a suprapus chipul pe cel al lui Superman şi a publicat isprava pe Instagram. Kriptonita era slăbiciunea lui Superman. A premierului e USR-PLUS, partid pe care îl bănuieşte de intenţii meschine.

Florin Cîţu, premierul României: AUR e un partid antivaccinist. Dacă cumva AUR a negociat cu USR PLUS ca această campanie de vaccinare să fie încetinită? 

Înarmat cu acest pretext, a trecut la fapte. Şi i-a demis aseară pe toţi cei 25 de secretari de stat ai USR-PLUS din Guvern. Azi a venit rândul prefecţilor şi subprefecţilor. O ripostă pe care Florin Cîţu a pregătit-o de vineri, de când USR-PLUS a anunţat că depune moţiune de cenzură. 

Reacţia USR-PLUS după demiterile lui Florin Cîţu

Pe acelaşi subiect

USR-PLUS şi-a vărsat supărarea... pe Facebook. Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, pe care tot Florin Cîţu l-a lăsat fără funcţie, îl acuză pe premier că falsifică realitatea şi îi aminteşte că toate deciziile privind campania de vaccinare sunt la el. În plus, secretarul de stat cu atribuţii pe imunizare este liberalul Andrei Baciu. 

Ce pare să fi uitat premierul e că el însuşi a promis ţinte de vaccinare ambiţioase şi a dat rateu după rateu. 

Cu maratoane de vaccinare în toată ţara, prim-ministrul vedea luminiţa de la capătul tunelului. Atunci campania de imunizare era pe val. După un început poticnit, miniştrii au recurs la puterea exemplului şi şi-au aliniat umerii la vaccin. Apoi au bătut ţara-n lung şi-n lat să-i convingă şi pe alţii. 

22 mai 2021. Florin Cîţu, premierul României: România merge într-o direcţie şi nu se mai poate întoarce. 

De întors nu s-a întors. Dar nici înainte nu prea a mai mers. Martie, aprilie, mai au fost luni cu peste 1 milion de imunizări fiecare. Apoi, ca la un semn, campania a intrat în picaj liber. La 1 iunie ţinta de 5 milioane de vaccinaţi era un vis. Mai-marii ţării nu erau îngrijoraţi. Ba dimpotrivă. Însuşi preşedintele părea că vorbeşte despre altă ţară.

Abia în 31 iulie am depăşit cinci milioane de imunizaţi. Şi cam pe acolo am şi rămas. Ţinta de 10 milioane pare deja din alt film. Campania de vaccinare pare inexistentă, în timp ce valul patru a venit peste noi. Iar aleşii îşi amintesc de imunizare doar când rămân fără arme în lupta pentru putere şi au nevoie să dea vina pe altcineva.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Super-Cîţu, pedeapsă pentru foştii colegi de guvernare. Campania de vaccinare, existentă doar în lupta politică