Antena Meniu Search
x

George Simion a făcut circ în parlament la portavoce. ”De frică, deputații nu au vrut să voteze azi certificatul verde!”

Deputatul AUR George Simion, împreună cu parlamentarii formaţiunii AUR au făcut scandal, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, unde au cerut la fiecare proiect de lege aflat pe ordinea de zi să ia cuvântul pentru a solicita respingerea proiectului privind certificatul verde. Alfred Simonis de la PSD l-a acuzat că îi minte pe români, pentru că certificatul verde nu se afla la vot, astăzi.

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 17:04

George Simion a făcut circ în parlament la portavoce. ”De frică, deputații nu au vrut să voteze azi certificatul verde!”
Banner afișat de AUR luni în parlament - Facebook / AUR

George Simion a adus o portavoce şi a cerut să se respingă proiectul de lege privind certificatul verde care, deşi se află pe ordinea de zi de mai multe săptămâni, nu va fi supus votului pentru că nu are raportul finalizat în comisii, potrivit news.ro

Parlamentarii AUR au venit la tribună şi au încercat să oprească dezbaterile, strigând: ”Jos cenzura”. George Simion a arătat că dacă va fi introdus, ”certificatul verde este neconstituţional, ineficient şi va crea haos, pentru că majoritatea celor care lucrează la stat nu sunt vaccinaţi”.

Copreşedintele a adus şi o portavoce, cu care a început să strige către dei de la USR. ”Noi facem circ? dar voi ce făceaţi, USR?”, a spus el, răspunzându-i unei deputate de la USR care l-a acuzat că face circ şi că face o campanie antivaccinistă. ”Ne luptăm şi noi pentru drepturile românilor, cum făceaţi şi voi”, i-a spus el parlamentarei. 

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, l-a acuzat pe George Simion că minte. ”Nu avem niciun certificat la vot, nu mai minţi!”, i-a spus Simonis.  La final, într-o postare pe Facebook, George Simion a spus că: ”De frică, deputații nu au vrut să voteze azi certificatul verde! Protestele vor continua la Guvern!”

Pe acelaşi subiect

Protest la parlament

Sute de oameni au protestat marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, față de adoptarea certificatului verde la locul de muncă. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR. Oamenii au intrat în curtea parlamentului și au forțat intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi.  

Preşedintele de şedinţă Daniel Suciu, de la PSD, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că maşinile din curtea Parlamentului sunt vandalizate şi i-a cerut liderului AUR George Simion să meargă să vorbească cu protestatarii. În replică, George Simion de la AUR a spus că şoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către cei care protestează.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » George Simion a făcut circ în parlament la portavoce. ”De frică, deputații nu au vrut să voteze azi certificatul verde!”