Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Un cretinism, o demenţă". Marcel Ciolacu, prima reacţie despre o posibilă modificare a pachetului de măsuri fiscale, validat de CCR

Premierul Marcel Ciolacu neagă că pachetul de măsuri fiscale al Guvernului ar urma să fie modificat pentru eliminarea impozitului de 1% pentru marile companii, conform unor surse Observator. Legea a primit miercuri girul Curţii Constituționale și urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

de Redactia Observator

la 20.10.2023 , 11:54

"Un cretinism, o demenţă". Marcel Ciolacu, prima reacţie despre o posibilă modificare a pachetului de măsuri fiscale, validat de CCR "Un cretinism, o demenţă". Marcel Ciolacu, prima reacţie despre o posibilă modificare a pachetului de măsuri fiscale, validat de CCR - Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Nu există discuţii pentru modificarea pachetul de măsuri fiscale asumat de Ciolacu, au declarat surse guvernamentale pentru Observator. "Cu mine nu au vorbit, nu discut, am o lege și o respect. E un cretinism. Dacă mai e ceva de modificat, modificăm în reforma fiscală, jalon din cererea IV. Este o demență" este reacţia premierului, potrivit surselor citate.

Reacţia vine după ce în presă s-a vehiculat informaţia că, săptămâna viitoare, vor fi discutate posibilele modificări în cadrul unei întâlniri tehnice la Ministerul Finanțelor. Mai exact, se va discuta eliminarea impozitului de 1% pentru marile companii.

Noile taxe şi impozite au primit girul Curţii Constituţionale

Articolul continuă după reclamă

Curtea Constituţională a României a dat miercuri undă verde proiectulul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament. 

Pe acelaşi subiect

Asta înseamnă că imediat ce presedintele Klaus Iohannis va promulga pachetul de măsuri fiscale, băncile din ţara noastră vor fi obligate să plătească o taxă de 2% din cifra de afaceri care se adaugă la impozitul de 16% pe profit. De asemenea, în cazul  multinaţionalelor, companiile care au o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro vor fi obligate să plătească o taxă minimă de 1% din cifra de afaceri.

Totodată în cazul firmelor mici se va introduce un prag nou de 60.000 de euro. Adică, microintreprinderile care realizează venituri de sub 60.000 de euro sau de până la 60.000 de euro vor plăti o taxă de 1% din cifra de afaceri iar cele care depăşesc acest prag vor plăti o taxă de 3% din cifra de afaceri.

Vor fi eliminate şi facilităţile fiscale de care se bucură în prezent 1 milion de angajaţi. Este vorba de angajaţi din agricultură, din construcţii şi din industria alimentară. Ei vor fi obligaţi să plătească contribuţia la sănătate de care în prezent sunt scutiţi. De asemenea, angajaţii din sectorul IT vor trebui să plătească un impozit minim de 10% pe venit, dar doar în cazul celor care au venituri de peste 10.000 de lei.

Amintim că luna trecută, atunci când guvernul Ciolacu şi-a asumat răspunderea în parlament, consiliul economic şi social a criticat extrem de dur taxele şi impozitele adoptate. Instituţia a transmis că prin acest pachet guvernul va colecta 100 de miliarde de lei din mediul privat în timp ce statul îşi va reduce cheltuielile cu doar 16 miliarde de lei. Legea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri politice » "Un cretinism, o demenţă". Marcel Ciolacu, prima reacţie despre o posibilă modificare a pachetului de măsuri fiscale, validat de CCR