Antena Meniu Search
x

Victor Costache se întoarce în Guvern. Fostul ministru al Sănătății va fi consilierul premierului Cîțu

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, se întoarce în Guvern, acesta urmând să fie consilier onorific al premierului Florin Cîțu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.02.2021, 10:53

Victor Costache va fi consilierul premierului FlorinCîțu
Victor Costache se întoarce în Guvern. Fostul ministru al Sănătății va fi consilierul premierului Cîțu - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății în 26 martie 2020, în plină epidemie de coronavirus.

Decizia privind numirea lui Victor Costache în funcția de consilier onorific al premierului Florin Cîțu a fost publicată în Monitorul Oficial al României, de luni.

Potrivit documentului citat, funcția pe care o va deține fostul ministru al Sănătății este neremunerată.

Victor Costache era ministru al Sănătății în momentul în care a fost diagnosticat primul caz de COVID-19 în România și și-a dat demisia la sfârșitul lunii martie 2020.

Șeful Guvernului de atunci, Ludovic Orban, a anunțat că Victor Costache și-a dat demisia „din motive personale, dar și profesionale”.

"Aproape cinci luni de zile, Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc, am făcut echipa și împreună am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru bună colaborare pe care am avut-o. În ceea ce privește funcția, îi voi propune domnului președinte Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Sănătății pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru", a transmis atunci Ludovic Orban, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

Funcţia lăsată de Costache, preluată de Nelu Tătaru

Mandatul de ministru interimar și apoi ministru a fost preluat de Nelu Tătaru.

Anterior demisiei, Costache anunțase intenția de a testa toți bucureștenii.

Victor Costache este doctor în știinţe medicale şi unul dintre cei mai buni chirurgi specializaţi în Chirurgie cardiovasculară din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Victor Costache se întoarce în Guvern. Fostul ministru al Sănătății va fi consilierul premierului Cîțu