Antena Meniu Search
x

Video Cu ce funcție rămâne Florin Cîțu după ce și-a anunțat demisia de la șefia PNL, după 6 luni și 8 zile de mandat

Singur şi respins de colegi, Florin Cîţu iese din scenă, după un mandat scurt la şefia PNL. Răzmeriţa liberalilor l-a convins pe fostul premier să demisioneze după şase luni şi opt zile. Echipa care anul trecut îl susţinea în cursa pentru şefia partidului a sărit deja în barca premierului Nicolae Ciucă, care va fi propulsat în funcţia de preşedinte PNL. 

de Redactia Observator

la 02.04.2022, 20:01

Vezi și

Pe aceleaşi trepte, unde în urmă cu un an îşi anunţa candidatura la şefia PNL înconjurat de mai marii partidului, Florin Cîţu şi-a anunţat azi demisia. Singur. 

Florin Cîţu, preşedinte demisionar al PNL: Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei, dar nu s-a putut, nu au fost acolo.

Şase luni şi opt zile a rezistat Florin Cîţu la şefia PNL. Favoritul lui Klaus Iohannis în lupta cu Ludovic Orban, Cîţu a fost vândut liberalilor drept suflul nou care va propulsa partidul în sondaje şi va ţine partidul la guvernare opt ani. 

Florin Cîțu, declarații din 25 septembrie 2021: Cât sunt eu preşedinte al Partidului Naţional Liberal, nu vom face alianţă cu PSD. 

După o campanie în care s-a visat Superman, a atins apogeul carierei în momentul în care a fost ales preşedintele PNL pe când era şi premier. După doar zece zile, Guvernul Florin Cîţu a picat în Parlament. 

Florin Cîțu rămâne președinte al Senatului

Degeaba a încercat apoi să forţeze o nouă nominalizare: Cîţu a căzut din graţiile preşedintelui României, iar partidul l-a dat la schimb pentru Nicolae Ciucă. 

Florin Cîţu, declarații din 21 octombrie 2021: PNL l-a propus pe ministrul Apărării Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier. 

Până la alianţa cu PSD n-a mai fost decât un pas. Un compromis pe care acum îl regretă. 

Florin Cîţu, preşedinte demisionar al PNL: Este clar că această coaliţie cu PSD pentru mine nu a fost un lucru natural, a fost greu de digerat. 

Tocmai faptul că a făcut Opoziţie pe toată perioada guvernării Ciucă îi reproşează acum colegii. Florin Cîţu rămâne deocamdată preşedinte al Senatului. Interimatul partidului, până la organizarea unui congres, va fi preluată de senatorul veteran al partidului Gheorghe Flutur. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Cu ce funcție rămâne Florin Cîțu după ce și-a anunțat demisia de la șefia PNL, după 6 luni și 8 zile de mandat