Antena Meniu Search
x

Vrâncenii au luat FOC! Se strigă “DEMISIA” liderului din fruntea PNL Vrancea. Cătălin Toma, acuzat că face “politica pumnului în gură”

67 de liberali din OSV-urile din Focșani (Organizație Secție de Votare – celula de bază a partidului – N.R.) au semnat o moțiune prin care îi cer demisia liderului Cătălin Toma.

67 de liberali din OSV-urile din Focșani (Organizație Secție de Votare – celula de bază a partidului – N.R.) au semnat o moțiune prin care îi cer demisia liderului Cătălin Toma.

Grupul semnatarilor solicită ca moțiunea să fie luată în discuție în Biroul Politic Județean comasat al PNL Vrancea. Liberalii cred că organizația este pe punctul de a pierde alegerile parlamentare, totul din vina lui Toma.

“Ne aflăm în prag de alegeri generale şi riscăm, din nou, să pierdem. Încă de la preluarea conducerii filialei, dl. Cătălin Toma, un personaj vopsit în liberal, şi-a dorit să deţină controlul total al organizației, prin metoda „pumnului în gură“, precum şi prin presiuni puse pe unii membri PNL, instaurând, astfel, un regim de tip dictatorial”, se arată în textul moțiunii.

Semnatarii își justifică, pe aproape două pagini, acțiunea: În primul rând, rezultatele obţinute în alegerile locale din acest an, la nivelul organizaţiei județene, au fost cu mult sub aşteptări, lucru pentru care nimeni din conducerea PNL Vrancea nu şi-a asumat responsabilitatea.

Din totalul de 73 de localități, noul PNL a câştigat numai 19 primării, adică 26% și, astfel, a obținut un număr de 13 consilieri județeni din totalul de 32, lăsând, astfel, majoritate simplă în Consiliul Județean, pentru PSD.

De asemenea, PNL a pierdut alegerile în toate cele cinci orașe ale județului, inclusiv în municipiul reşedință de județ. Deşi, la Focşani, alegerile s-au pierdut la o diferenţă de numai patru procente, obţinându-se un număr record de 8 consilieri în Consiliul Local, fără o analiză obiectivă a situaţiei, preşedintele Cătălin Toma a luat o serie de măsuri contradictorii şi incoerente. Astfel, după ce a dispus schimbarea preşedintelui organizației PNL Focşani, la numai câteva zile a revenit asupra deciziei şi a preluat interimatul.

Semnatarii moțiunii consideră că demiterea lui Ion Ștefan din fruntea PNL Focșani, în condițiile în care acesta a adus partidului un număr record de voturi, a fost nefondată, scrie jurnaldevrancea.ro.

"Mânat de o ură personală, preşedintele interimar al PNL Vrancea, Cătălin Toma, a decapitat organizaţia fanion a PNL Vrancea într-un mod josnic, doar pentru faptul că reprezenta un real pericol pentru conducerea şubredă a PNL Vrancea. Încă de la preluarea frâielor organizației municipale Focşani, dl. Cătălin Toma a dorit cu orice preț să o destructureze, ca să nu mai existe niciun pol de putere în filiala Vrancea. Au fost eliminaţi majoritatea membrilor care au muncit şi au adus un aport important la alegerile locale”, susține grupul liberalilor în documentul citat.

Printre motivele care i-au determinat pe cei 67 de liberali să semneze moțiunea se numără și deciziile controversate privind excluderea, respectiv radierea din partid a consilierului municipal Ionuț Filimon, care a câștigat anularea hotărârilor respective la Comisia de Arbitraj a PNL Vrancea.

"Ura sa a dus la purtarea unui război, artificial alimentat în mass-media, iar prin acest mod s-a ştirbit din imaginea şi credibilitatea organizaţiei PNL Vrancea. De asemenea dl. Toma s-a înconjurat de un grup de membri PNL, reprezentanţi ai unui grup de interese care au marginalizat membri cu experiență îndelungată în structura partidului. Dl.

"Cătălin Toma îşi urmăreşte doar interesul personal, să ajungă parlamentar, iar grupul său de interese să acceadă la funcții în detrimentul membrilor de partid care au dovedit şi au obținut rezultate importante în ultimele campanii electorale”, se mai arată în moțiune.

Semnatarii documentului vorbesc și despre faptul că liderul Cătălin Toma a luat “măsuri discreționare, care au condus la o schismă în organizaţie”. Grupul celor 67 de liberali care au semnat moțiunea îi cer demisia lui Cătălin Toma din fruntea PNL, dar și demisia Biroului Politic Municipal Focșani, a cărui legitimitate nu este recunoscută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Vrâncenii au luat FOC! Se strigă “DEMISIA” liderului din fruntea PNL Vrancea. Cătălin Toma, acuzat că face “politica pumnului în gură”