Antena Meniu Search
x

Video Cum să prepari carne de vită în stil asado

Carnea de vită "asada" sau "asado", ambele variante sunt acceptate. O reţetă plină de arome, suculentă şi încărcată de condimente, dar în care elementul esenţial este modul de gătire. "Asado" este un termen generic pentru felul în care se prepară carnea.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 25.01.2022, 13:11

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Astăzi vreau să vă vorbesc despre o reţetă tipică orginilor mele: este vorba despre asado. Asado sunt practic coastele de vită pe care astăzi o să le gătesc într-un mod special, deoarece le vom glazura cu bere. 

Acum suntem gata să o facem la grătar. Prima parte se face partea cu os. La început e normal, grăsimea care picură va forma oricum o flacără. Să facem acum sosul. Reducem berea cu aproape 70%. Am obţinut reducerea dorită. Amărăciunea a rămas persistentă. Începem să facem amestecul. Nişte piper, un strop de ulei, orgeano uscat. Apoi avem seminţe de muştar pentru a da puţină savoare. Ok, un strop de boia afumată, încă un strop de ulei. Acum adăugăm berea, această parte. Pe de altă parte, ceea ce trebuie să facem este să începem să menţinem carnea umedă. Încep să hidratez carnea puţin. 

Acum nişte ardei gras, acesta este să zicem un sos care le va acompania, care le va da o notă proaspătă deasupra. Este un contrast frumos cu o carne care a stat mult timp pe grătar şi a fost glazurată. Îl punem deoparte. 

Puţină sare, care, la fel ca în carne, se deshidratează puţin, apoi punem zeamă de lămâie. Iată!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Reţete » Cum să prepari carne de vită în stil asado