Antena Meniu Search
x

Video Noapte albă la centrele de vaccinare din Capitală. Peste 10.000 de oameni au fost imunizaţi cu Pfizer

A fost o nouă noapte albă în centrele de vaccinare de la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, din Capitală. Peste 10 mii de oameni au fost imunizaţi până acum la Maratonul Vaccinării, cu serul Pfizer. Coordonatorii campaniei spun că rapelul va fi făcut în acelaşi loc, tot în cadrul unui maraton, peste 21 de zile.

de Alexandra Bucuroiu

la 10.05.2021, 07:51

Vezi și

La Sala Palatului, oamenii completează formulare la lumina telefonului, în corturile special amenajate şi stau la rând să se vaccineze. Nu au avut prea mult de aşteptat, pentru că imunizarea se face la foc automat.

Mihai Craiu - coordonator Sala Palatului: Cei care au făcut aici prima doză vor putea face rapelul tot în cazul unui maraton al vaccinării organizat de facultatea de medicină şi farmacie, în exact acelaşi loc. Trebuie să-i încurajăm pe cei care nu vor putea reveni aici, fie că vor călători, fie că au o profesie de aşa natură, vor putea face în orice alt centru din ţară care furnizează vaccin Pfizer. 

1.200 de voluntari, medici, asistente, rezidenţi şi studenţi participă la maratonul imunizării, care are loc tot weekendul, în Capitală, zi şi noapte.

Horea Constantin - medic rezident: Nu am putut să simt oboseala. Au fost multe alte lucruri de făcut pe lângă fişa postului nostru ca medici rezidenţi a trebuit să ne coordonăm cu studenţii, cu asistenţii medicali. Nici măcar acum după 24 de ore nu pot să zic că îmi este somn. 

Pe acelaşi subiect

Alexandra Bucuroiu - reporter Observator: Este aproape miezul nopţii, iar zeci de persoane aşteaptă să fie vaccinate aici la Biblioteca Naţională. Până acum s-au vaccinat peste 10 mii de persoane. Este cea de-a doua noapte în care oamenii se pot imuniza anti-covid19 fără programare. 

Şi azi-noapte, tinerii au venit în număr mare să se vaccineze.

Nu doar românii s-au imunizat, ci şi străinii. În primele 24 de ore ale maratonului aproximativ 100 de cetăţeni străini stabiliţi în România au venit cu paşaportul sau cu permisul de şedere la cele două centre din Bucureşti. 

Bilet la spectacol contra vaccin

La maratonul de vaccinare din Satu Mare, nouă nepalezi care lucrează în agricultură au mers să se vaccineze. În parcarea supraterană a mall-ului s-au imunizat aproximativ 80 de persoane pe oră. 

Cine a mers să se vaccineze la Casa de Cultură a Studenţilor, din Iaşi, a primit şi un bilet la spectacol. Doar că nu toţi oamenii care aşteptau la rând au reuşit să se vaccineze. Cererea prea mare i-a trimis şi către alte centre. 

Vaccinul împotriva COVID-19 a ajuns şi în mediile defavorizate. În acest sfârşit de săptămână a început imunizarea în comunitatea romilor de la Pata Rât, groapa de gunoi a Clujului.

Oamenilor le-a fost administrat vaccinul Moderna. Cu toate că asistenţii sociali au mers toată săptămâna din uşă în uşă să le explice localnicilor importanţa vaccinului, la imunizare au venit doar 21 de persoane din 1.500. 

În limita stocurilor disponibile, vă puteţi vaccina în toate centrele din ţară, fără programare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Noapte albă la centrele de vaccinare din Capitală. Peste 10.000 de oameni au fost imunizaţi cu Pfizer