Antena Meniu Search
x

Alexadru Rafila, despre noua tulpină de coronavirus: "Circulă în toate judeţele României"

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, este convins că noua tulpină de coronavirus, care are contagiozitate crescută, circulă în toate judeţele ţării.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.02.2021, 10:19

Alexadru Rafila, despre noua tulpină de coronavirus: Circulă în toate judeţele României - Hepta

Potrivit lui Rafila, nu există informaţii că noua tulpină ar fi predominantă.

"E un lucru care este cunoscut că această tulpină se transmite mai uşor decât tulpina clasică. În ceea ce priveşte preponderenţa ei, nu am informaţii că ar fi un număr mai mare de cazuri cu această nouă tulpină deocamdată.

E posibil să fie aşa, dar până când nu devine operaţional acest sistem naţional de secvenţiere a unor tulpini suspecte (...) nu ne putem da seama care este ponderea acestei tulpini. Sunt convins că în toate judeţele din România, nu numai în jumătate din ele, circulă. În jumătate au fost identificate, dar asta nu înseamnă că în celelalte nu circulă", a afirmat Alexandru Rafila la Antena3.

Rafila, despre tulpina românească de coronavirus: Prima dată a fost descoperită în Scoţia

În ceea ce priveşte aşa-numita tulpină românească de coronavirus, despre care s-a vorbit în spaţiul public în ultimele zile, medicul precizează că este vorba, mai degrabă, de o mutaţie, care a mai fost descoperită şi în alte 34 de ţări.

"Nu era vorba de tulpină românească, ci de o mutaţie semnalată la o tulpină de virus care a circulat şi în România. Prima dată a fost descoperită în Scoţia. Ulterior, a mai fost descoperită în încă 34 de ţări”, a mai spus Alexandru Rafila.

Virusul SARS-CoV-2 a suferit mii de mutaţii

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Practic, îşi schimbă cămaşa şi e modul în care el se adaptează. Este o competiţie pentru cine reuşeşte să reziste până la urmă. La un moment dat, ne putem aştepta să interfere şi cu variantele de vaccin. Trebuie să luăm în calcul un update pentru vaccin.

Medicii sunt cu atât mai îngrijoraţi cu cât numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Alexadru Rafila, despre noua tulpină de coronavirus: "Circulă în toate judeţele României"