5 alimente care întăresc sistemul imunitar
Indiferent de anotimp, trebuie să îţi fereşti organismul de boli, prin metode eficiente. Cea mai utilă metodă prin care te poţi proteja de virusuri este să te hrăneşti sănătos şi să consumi băuturi care ajută la întărirea sistemului imunitar.
Indiferent de anotimp, trebuie să îţi fereşti organismul de boli, prin metode eficiente. Cea mai utilă metodă prin care te poţi proteja de virusuri este să te hrăneşti sănătos şi să consumi băuturi care ajută la întărirea sistemului imunitar. Dacă eşti în căutarea unor soluţii prin care să previi răceala şi gripa, acest articol este pentru tine.
Iată care sunt cele mai importante 5 alimente care întăresc sistemul imunitar, graţie vitaminelor pe care le conţin.
Cum poţi preveni răceala şi gripa
Sistemul imunitar are nevoie de hrană bogată în vitamine. De aceea, e necesar să consumi alimente pe care le gaseşti uşor, care te ajută să eviţi răceala sau gripa. Aceste alimente trebuie să conţină substanţe nutritive şi antioxidanţi, pentru ca organismul să aibă puterea să lupte împotriva infecţiilor.
Citrice
Primele alimente pe care le poţi consuma pentru a preveni răceala şi gripa sunt citricele. Majoritatea citricelor conţin o cantitate mare de vitamina C, ideală pentru întărirea sistemului imunitar. Vitamina C are şi un puternic efect antioxidant, reuşind să combată apariţia infecţiilor prin creşterea producţiei celulelor albe din sânge. Astfel, din alimentaţia ta zilnică nu ar trebui să lipsească:
-
Portocalele;
-
Mandarinele;
-
Grapefruitul;
-
Lămâile galbene;
-
Lămâile verzi;
-
Clementinele.
Corpul tău nu poate produce vitamina C şi nici nu o depozitează, de aceea vei avea nevoie zilnic de porţia de vitamine şi minerale. Datorită varietăţii citricelor, vei avea cum să adaugi în meniul zilnic vitamina C, atât de necesară organismului tău.
Miere
Mierea este al doilea aliment care întăreşte sistemul imunitar. Pentru că nu toate tipurile de miere au aceleaşi proprietăţi, vom pune accent pe mierea de Manuka. Acest tip de miere are proprietăţi antibacteriene, fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, de 50 de ori mai eficient decât antibioticele din farmacii. Dacă alegi să consumi miere de Manuka, aceasta te va ajuta la combaterea infecţiilor bacteriene şi la menţinerea unei bune sănătăţi digestive şi intestinale. Iată care sunt principalele sale proprietăţi:
-
antibacteriene;
-
antivirale;
-
antiseptice;
-
antialergice;
-
antiinflamatorii;
-
antioxidante.
Când este recomandat consumul de Miere de Manuka?
Acest tip de miere se recomandă atât pentru uz intern, cât şi pentru uz extern. O poţi folosi în numeroase situaţii:
-
Când te confrunţi cu dureri în gât sau simptome de gripă şi răceală;
-
Când ai dureri de stomac, arsuri sau ulcer;
-
Când ai probleme cu gingiile;
-
Cand ai răni, infecţii sau arsuri ale pielii;
-
Când vrei să scapi de eczeme, erupţii cutanate, acnee sau psoriasis;
-
Când te confrunţi cu ciuperci sau infecţii ale unghiilor.
Dacă vrei să te bucuri de unul dintre cele mai eficiente medicamente oferite de natură, poţi găsi miere de Manuka online pe Prăvălia-Naturistă.ro.
Ardei roşu
Ardeiul roşu este leguma cea mai bogată în vitamina C, conține o doză mai mare decât citricele. Totodată, este o sursă importantă de betacaroten, ce protejează aparatul respirator şi reduce riscul bolilor cardiovasculare. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, vitamina C din ardeiul roşu ajută la menţinerea elasticităţii pielii şi la îmbunătăţirea vederii. Ardeiul este un puternic antioxidant, de aceea consumul lui stimulează imunitatea şi facilitează arderea caloriilor. Pentru acest motiv, ardeiul roşu este folosit şi în curele de slăbire.
Broccoli
Brocolli este supranumit secretul sănătăţii veşnice. Conţine vitaminele A, C şi E dar şi antioxidanţi şi fibre, care îl fac una dintre cele mai sănătoase legume pe care trebuie să o consumi. Această legumă verde se poate consuma zilnic, în cazul unei răceli. Datorită cantităţii mari de vitamina C, va scurta efectele răcelii şi va întări sistemul imunitar. Mai mult, printre benficiile consumului de broccolli se pot numara:
-
Îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, datorită vitaminei K;
-
Reducerea riscului de boli cardiovasculare, graţie fitonutrienţilor;
-
Prevenirea artritei, datorită substanţelor sulforfane din care este compus;
-
Îmbunătăţirea tranzitului intestinal, datorită fibrelor din compoziţie.
Pentru a menţine toate proprietăţile legumei, încearcă să o găteşti cât mai puţin sau deloc. Recomandat este consumul de broccoli crud, cu rădăcina puţin fiartă.
Usturoi
Ultimul aliment din listă, care întăreşte sistemul imunitar este usturoiul. Întâlnit în orice bucătărie, usturoiul ajută la pregătirea celor mai gustoase reţete. In afară de asta, usturoiul ajută şi la combaterea infecţiilor şi are proprietăţi de stimulare a imunităţii, datorită concentraţiei mare de compuşi cu sulf. Iată cele mai importante beneficii ale consumului de usturoi:
-
Scade tensiunea arterială;
-
Previne răcelile comune, devenind unul dintre cele mai bune antibiotice naturale;
-
Previne bolile gastrointestinale;
-
Opreşte creşterea şi înmulţirea bacteriilor;
-
Contribuie la eliminarea toxinelor din ficat;
-
Ajută organismul în lupta contra alergiilor, cu efect puternic inflamator;
-
Bogat în fier şi vitamina C, reglează colesterolul şi nivelul zahărului din sânge.
Prin intermediul acestor alimente, nu doar că poţi să obţii nutrienţii şi vitaminele de care ai nevoie, dar îţi poţi întări şi sistemul imunitar. Hrana poate fi medicament pentru corp, aşa că nu limita consumul de citrice, miere de Manuka, ardei roşu, usturoi sau broccoli şi vei vedea îmbunătăţiri vizibile, de la o zi la alta.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰