Meniu
Search
x

Alina, tânăra infectată cu coronavirus care a murit la 27 de ani, a fost înmormântată în timp ce părinții erau în izolare

282: în spatele unei cifre seci care anunţă încă un deces de coronavirus, stă un nume, Alina. Şi povestea tragică a unei tinere de doar 27 de ani din Neamţ.

De Redactia Observator la 11.04.2020, 23:19
  • Tânăra avea leucemie.
  • Părinții nu au putut lua parte la înmormântare.

282: în spatele unei cifre seci care anunţă încă un deces de coronavirus, stă un nume, Alina. Şi povestea tragică a unei tinere de doar 27 de ani din Neamţ. Statistic, putem spune că Alina a murit de Covid-19, dar ea a fost mai degrabă victima fără apărare a unui sistem cu multe probleme şi a unor spitale care încă nu ştiu cum să-i apere pe cei mai fragili în faţa pandemiei.

VERONICA MUTU, mama Alinei: Mamă, am Covid, mamă, cred că am să mor. Nu, mamă, că eşti tânără şi rezistă corpul. Nu, mamă, eu am să mor. Şi cred că a buşit-o plânsul şi a închis telefonul. Atâta au fost cuvintele ei. Se sufoca.

Nu există durere mai mare pentru un părinte decât să îşi piardă copilul. Pentru familia Mutu, suferinţa a fost cu atât mai mare cu cât nici măcar n-au putut să-şi ia rămas bun de la fiica lor, răpusă de coronavirus.

Alina avea 27 de ani, avea un suflet bun, iubea copiii şi îşi întâlnise marea iubire. Dar ducea deja o luptă cu o boală cruntă: leucemie. Coronavirusul i-a furat şi ultima şansă la viaţă.

VERONICA MUTU, mama Alinei: Am internat-o la hematologie la Spitalul din Piatra Neamț. I-au făcut tratament cu sânge, cu trombocite şi i-au luat şi testul pentru coronavirus. Odată ce i-au luat testul din spital, ei au bănuit ceva că este în spital.

Acum, părinţii îndureraţi sunt izolaţi în casă. Nu le-a fost permis nici să-şi însoţească fiica pe ultimul drum. I-au spus adio de la balcon, în timp ce maşina mortuară cu sicriul sigilat trecea spre cimitir.

VERONICA MUTU, mama Alinei: Dar cum, am zis, o ducem ca pe-un câine? Nu facem nimic? Nu se poate, nu se poate, nu se poate!

IONEL CIUBOTARU, primarul din Roznov: Atât am putut să fac pentru ei, omeneşte, am mers maşina morturară şi a oprit în faţa blocului unde locuiesc părinţii şi ei au putut doar să vadă sicriul.

Şi iubitul tinerei este depistat pozitiv cu coronavirus. Nici el nu a apucat să îşi ia rămas-bun de la Alina.

(Reporter): Nu sunteţi nici dumneavoastră foarte bine.

(DANIEL BENIAMIN STĂNILĂ, iubitul Alinei): Nu.

(Reporter): Prietena dumneavoastră a pierdut lupta.

(Iubitul Aliniei): Da.

(Reporter): Aţi reuşit să mai vb cu ea?

(Iubitul Alinei): Nu. De când au băgat-o la terapie intensivă, nu.

După moartea tinerei, Direcţia de Sănătate Publică şi de Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ au început anchetele. Fata a fost îngrijită de o asistentă care intrase în contact cu un pacient ulterior confirmat cu noul coronavirus.

Alina a fost testată de două ori pentru COVID-19. Primul test a ieşit negativ. I s-au recoltat din nou probe pe 27 martie. Două zile mai târziu rezultatul a fost pozitiv. Starea de sănătate a tinerei s-a înrăutățit, iar pe 4 aprilie, a fost transferată la Secția de Terapie Intensivă. Vineri, pe 10 aprilie, a murit.

MIRELA GRĂDINARU, purtător de cuvânt DSP Neamţ: Ancheta este în desfăşurare, asta e tot ce pot să vă spun. Se face anchetă care cuprinde toţi contacţii

Ancheta epidemiologică a scos la iveală şi o gafă a cadrelor medicale din Spitalul Județean.

DANIEL BENIAMIN STĂNILĂ, iubitul Alinei: Mie mi-au făcut testul sâmbătă şi m-au trimis cu ce eram acasă, cu autobuzul, pe jos, pe ei nu i-a interesat.

VICTOR MARGHIDAN, purtător de cuvânt al spitalului: După momentul recoltării până la aflarea rezultatului persoanei respective i se spune să rămână în izolare la domiciliu. Se verifică dacă s-a încălcat în vreun fel vreo prevedere a regulamentului intern sau a procedurilor de lucru de către medici.

Chiar în ziua în care Alina Mutu a murit, ministrul Sănătăţii anunţa că la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ este focar de infecţie.

În spitalul-focar sunt 34 de cadre medicale contaminate. Opt sunt medici. Alţi 31 de angajaţi sunt în izolare la domiciliu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Alina, tânăra infectată cu coronavirus care a murit la 27 de ani, a fost înmormântată în timp ce părinții erau în izolare

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman