Antena Meniu Search
x

Angajaţii de la Ambulanţă, la capătul puterilor, în lupta cu pandemia de Covid-19

Pentru angajaţii de la Ambulanţă, pandemia de COVID-19 este o probă de rezistenţă. Zi de zi, oră de oră, salvatorii sunt faţă în faţă cu pericolul, aşa că sunt obligaţi să respecte toate normele de protecţie.

de Redactia Observator

la 22.07.2020, 17:36

Vezi și
  • În Gorj s-au confirmat peste 150 de cazuri de Covid 19 în ultima săptămână.
  • S-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri.

Combinezoanele care îi protejează de virus sunt, însă, cumplit de greu de suportat atunci când afară este atât de cald încât şi aerul este insuportabil.

Când a sunat alarma la Serviciul de Ambulanță din Gorj, salvatorii echipaţi în combinezoane sunt pregătiţi să preia încă un bolnav confirmat cu noul coronavirus. 

În Târgu Jiu sunt trei ambulanţe destinate exclusiv pacienților Covid. Pentru a fi siguri că nu răspândesc virusul, angajaţii dezinfectează maşinile după fiecare intervenție.

Ionel Ianc – ambulanțier: Când intri într-un ATI unde sunt 10-15 pacienți, și toți confirmați Covid, intri cu emoții foarte mari, dar te gândești că asta e datoria ta, pe care ți-ai ales-o și trebuie să o duci până la capăt.

11 pacienţi au fost preluaţi în doar şase ore, iar mulţi dintre ei au ajuns direct în Terapie Intensivă unde sunt ventilați mecanic.

Ambulanţier: Într-o singură tură, cred că au fost și 20. Preluați numai de Serviciul de Ambulanță. Plus ce preia și ATPVM a pompierilor.

Ambulanţier: Înseamnă să îmbrăcăm cel puțin 50 de costume pe zi ori 2 în echipaj, cam 100-150 de costume într-o zi.

Reporter: Cum rezistați pe temperaturile astea în combinezoane?

Ambulanţier: Foarte greu, dar trebuie să rezistăm pentru că asta e menirea noastră. Cel mai mult am stat într-un combinezon 11 ore, cu un caz foarte grav.

Așa că nu e de mirare că pe chipul salvatorilor râmân urmele adânci ale costumelor de protecţie chiar şi după ce programul lor se încheie.

În doar două zile, peste 60 de pacienți suspecți de Covid au sunat la 112 în judeţul Gorj. Acestora li se adaugă de trei ori mai mulți bolnavi cu alte afecțiuni, care au avut şi ei nevoie de salvare.

Constantin Mitroi – directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj: Am avut 206 solicitări doar pe urgențe fără suspecții de Covid sau pozitivii. Cazurile s-au înmulțit. Sunt în medie, peste 30 de cazuri zilnice. Să respecte izolarea și carantina pentru binele dumnealor. Ca să nu afle pe propria piele dacă într-adevăr Covidul există sau nu

Numai în ultima săptămână, în Gorj s-au confirmat peste 150 de cazuri de Covid 19 și s-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Angajaţii de la Ambulanţă, la capătul puterilor, în lupta cu pandemia de Covid-19