Antena Meniu Search
x

Aspirina, evaluată ca posibil tratament pentru Covid-19 în Marea Britanie

Aspirina va fi evaluată ca un posibil tratament pentru Covid-19, într-unul dintre cele mai mari studii din Marea Britanie care analizează o serie de tratamente ce ar putea fi eficiente în lupta cu noul coronavirus.

De Ana Maria Ghiarasim la 06.11.2020, 16:53
Aspirina, evaluată ca posibil tratament pentru Covid-19 în Marea Britanie
Aspirina, evaluată ca posibil tratament pentru Covid-19 în Marea Britanie - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Pacienții infectați cu noul coronavirus sunt supuși unui risc mai mare de a forma cheaguri de sânge, din cauza trombocitelor hiperreactice.
  • Aspirina este un este un medicament antiinflamator care, în doze mici, are un efect antiagregant.

Pacienții infectați cu noul coronavirus sunt supuși unui risc mai mare de a forma cheaguri de sânge, din cauza trombocitelor hiperreactice, celulele sangvine care ajută la oprirea sângerării.

„Există un raționament clar pentru care credem că aspirina ar putea fi benefică și este sigură, ieftină și larg disponibilă”, a declarat Peter Horby, unul din cercetătorii studiului, potrivit Reuters.

Cel puțin 2.000 de pacienți vor primi aleatoriu 150mg de aspirină zilnic alături de tratamentul obișnuit. Datele obținute de la acești pacienți vor fi comparate cu cele ale altor 2.000 de pacienți care au primit tratamentul standard pentru Covid-19.

Alte posibile tratamente evaluate în studiul RECOVERY includ antibioticul azitromicină și cocktailul cu anticorpi de sinteză REGN.O Regeneron, folosit pentru tratarea președintelui american Donald Trump.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Aspirina, evaluată ca posibil tratament pentru Covid-19 în Marea Britanie