Antena Meniu Search
x

Bărbat din Galați, prima victimă a gripei în acest sezon

Un bărbat de 53 de ani a murit de gripă, în județul Galați. Este prima victimă din acest sezon a virusului gripal în România.

Ambulanță pleacă din spital la o urgență
Un bărbat din Galați este prima victimă a gripei în acest sezon în România - Observator

Un bărbat de 53 de ani a murit de gripă, în județul Galați. Este prima victimă din acest sezon a virusului gripal în România.

Potrivit medicilor, bărbatul nu fusese vaccinat antigripal.

 "A fost comunicat primul deces la caz confirmat cu virus gripal, tip A,  subtip H3: bărbat în vârstă de 53 de ani, din jud.Galaţi, având condiţii medicale  preexistente şi nevaccinat anti-gripal", a precizat CNSCBT - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

De la începutul sezonului au fost confirmate 67 cazuri de gripă - 11 cazuri gripă cu virus AH1, 19 cazuri gripă cu virus AH3, 36 cazuri gripă cu virus A nesubtipat, 1 caz gripă cu virus B.

Până la 30 decembrie 2018, au fost vaccinate antigripal 1.187.159 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Un studiu publicat luna trecută arată că 52 la sută dintre români se declară pro vaccinare, însă aproape 60% nu s-au vaccinat niciodată împotriva gripei. În sezonul trecut, 2017 – 2018, în România s-au înregistrat 129 de decese din cauza gripei şi peste 1.700 de îmbolnăviri.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Bărbat din Galați, prima victimă a gripei în acest sezon