Antena Meniu Search
x

Video Planta cu proprietăți terapeutice pentru zeci de afecțiuni. Când trebuie culeasă

A început sezonul pădădiilor şi dacă nu aţi observat până acum, sunt peste tot. Reuşesc să coloreze chiar şi Bucureştiul plin de betoane. Este însă un lucru extrem de interesant despre păpădii: au efecte terapeutice foarte puternice. Din cele mai vechi timpuri, pe meleagurile româneşti, mierea sau siropul de păpădie au fost folosite drept tratement naturist. Este o tradiţie care se păstrează char şi în ziua de azi.

de Redactia Observator

la 27.04.2022, 18:19

Vezi și

Doamna Floarea și nepoata ei, Alexandra, fac sirop de păpădie. Reţeta nu este complicată, însă trebuie respectată cu stricteţe. Micile secrete devin detalii de maximă importanţă. Cum ar fi culesul păpădiei înainte de prânz.

Doamna Floarea: Sunt mai aromate şi mai concentrate. După-masă, păpădia deja începe să se închidă. Facem un sirop mai concentrat. Trebuie 110 flori de păpădie. Se toarnă un litru de apă, după care se pun la fiert. 

Alexandra: Amestecăm păpădiile şi lăsăm până fierbe. Are un miros foarte plăcut şi deja culoarea s-a făcut galbenă.

Doamna Floarea: Îl punem în sticluţe mai mici şi îl lăsăm să se răcească. După care se poate lua dimineaţa câte o linguriţă, ori se dizolvă într-o cană de apă.

Pe acelaşi subiect

Nu doar floarea păpădiei are proprietăţi terapeutice. Frunzele se pot folosi la salată, iar rădăcina este bună pentru ceai. Toată valea Gurghiului este galbenă de flori de păpădie. Şi în Nazna, localnicii s-au strâns cu mic, cu mare, să adune păpădii. Oamenii ştiu din moşi strămoşi despre efectele pozitive ale păpădiei pentru sănătate.

"Conţine vitamina A, B, C, D, toate proprietăţile bune şi în special pentru copii.

Hepatită, pentru stomac.

La ficat, la stomac, la inimă, la toate e bună", spun oamenii.

Liviu Todoran, specialist în alimentație publică: Un element bun în lupta împotriva arterosclerozei şi în lupta împotriva cancerului.

Păpădiile conţin foarte mult potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale şi este un tonic energizant pentru organism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Planta cu proprietăți terapeutice pentru zeci de afecțiuni. Când trebuie culeasă