Antena Meniu Search
x

Video Planta minune care ne scapă de diabet şi de bolile digestive. Cum se face siropul de păpădie

Puţini sunt cei care ştiu că păpădiile, care se găsesc în orice grădină, au numeroase beneficii pentru organism. Florile se culeg în această perioadă şi sunt folosite pentru sirop sau dulceaţă. Cunoscut şi sub denumirea de miere de păpădie, siropul este folosit din cele mai vechi timpuri ca tratament pentru numeroase boli. Iar în Lunca Bradului de pe Valea Mureșului, localnicii aleg în continuare să folosească acest tratament natural.

de Sorin Tanţoş

la 20.05.2021, 18:12

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Famila Petruţ face sirop şi dulceaţă din păpădie de zeci de ani. Andreea culege floriile de când era mică.

Andreea Petruț: Aceste frumoase păpădii le culeg de la vârsta de 5 ani. Ştiu că mergeam cu bunica mea la cules de păpădie. 

Florile se culeg în lunile aprilie - mai, iar pentru ca siropul să fie bun trebuie respectate anumite condiţii.

Rusalina Petruț: Trebuie să fie inflorite, să fie culese pe soare, să fie doar capacelul ăsta cules, să nu punem şi codiţele că astfel se amărăşte siropul. 

Pe acelaşi subiect

Pentru a face sirop, e nevoie de aproximativ 400 de păpădii. După ce sunt spălate şi lăsate la înmuiat peste noapte, florile se pun la fiert pentru 15 minute.

Andreea PetruțDupă ce se fierb puţin, le amestecăm bine bine să iasă dulceaţa. 

După ce pădădiile sunt stoarse, apa în care au fiert se pune din nou pe foc, iar în ea se adaugă zahăr şi lămâie.

Andreea Petruț: Avem şi produsul final. Eu zic că are o culoare minunată, un auriu special. 

Ștefania: Are un gust super. E foarte bun.

Ioana Ciobotea: Este un sirop natural, făcut acasă. Ne tratăm în cazul bronşitelor de obicei. 

Siropul şi dulceaţa de păpădie sunt foarte sănătoase pentru organism.

Liviu Todoran, specialist în alimentație: Conţinutul de luteină aduce o binefacere pentru ochi. Ajută în păstrarea unui nivel al colesterolului normal. Din punct de vedere al detoxificării hepatice este foarte important. 

Siropul de păpădie este bun pentru răceală, probleme digestive, afecţiuni ale ficatului sau ale pancreasului şi pentru întărirea sistemului imunitar. În plus, se zice şi că planta aduce noroc.

Andreea Petruț: În momentul în care suflă puful acestei flori, şi dacă ne rămâne ceva pe floare înseamnă că dorinţa se va împlini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Planta minune care ne scapă de diabet şi de bolile digestive. Cum se face siropul de păpădie