Bolile tratate prin salinoterapie. Care sunt beneficiile și ce sfaturi ne dau specialiștii
Suntem în plin sezon al virozelor. Iar acest lucru se vede şi la o simplă plimbare pe stradă, de exemplu. Oamenii tuşesc, strănută, se plâng de dureri de cap. Întrebarea este ce facem să treacă?
Suntem în plin sezon al virozelor. Iar acest lucru se vede şi la o simplă plimbare pe stradă, de exemplu. Oamenii tuşesc, strănută, se plâng de dureri de cap. Întrebarea este ce facem să treacă? Nu doar pastilele ne repun pe picioare, ci şi curele de salinoterapie. Şi mai interesant este că nu trebuie să mergeţi neapărat la o salină naturală pentru asta.
Pentru că unde este cerere, apar şi ofertele, în marile oraşe, inclusiv în Capitală, spre exemplu, s-au amenajat destul de multe saline de apartament. Fie că vorbim de copii sau de adulţi, salinoterapia este la fel de eficientă în cazul răcelilor, astmului sau chiar şi a alergiilor.
Fie că vorbim despre cea de Hymalaia, de la Praid sau de la Ocne, sarea ne face bine din multe puncte de vedere. Iar o cură de salinoterapie nu doar că tratează problemele. Le şi previne.
Aş dori să previn bolile respiratorii, în general. Mucii din nas, putem trata cu succes si tusea. Daca are secreţii nazale le poate elimina mai uşor stând aici şi jucându-se efectiv. Îl poate ajuta pe partea aceasta.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
Aşa s-a ajuns ca nici locaţiile să nu mai fie tocmai. clasice. În România au început să se deschidă din ce în ce mai multe saline amenajate.
Pentru a amenja o astfel de salină s-au folosit 2 tone de sare aduse de la Salina Praid. De ce atât de mult în doar 30 metri pătraţi? Pentru că inclusiv pereţii sunt făcuţi din blocuri de sare. Iar pe podea s-au folosit 600 kg de sare.
Diferenţa între o salină amenajată şi o salină naturală constă în temeperatură. Aici este mult mai cald faţă de salina naturală. Iar 45 de minute de tratament într-o salină amenajată echivalează cu 3-4 ore într-o salină precum cea de la Praid.
Practic, cu doar 10 şedinţe a câte o oră fiecare, ne putem pregăti corpul pentru sezonul rece. Iar fumătorii ar putea chiar să îşi mai cureţe plămânii. Atenţie însă în cazul copiilor sub 3 ani care încă nu ştiu să expectoreze şi a unor categorii de adulţi.
O cură de 10 zile de salinoterapie costă, în medie, 500 lei pentru un copil şi un adult.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰