Brânzeturi fine românești, obţinute după reţete elveţiene
Reţetele elveţiene de brânzeturi fine au fost reinventate într-un sat din Mureş. De aici pleacă în toată ţara brânză cu leurdă, ciocolată neagră sau cărbune. Sunt sortimente neobişnuite, dar care cuceresc rapid gusturile românilor.
Reţetele elveţiene de brânzeturi fine au fost reinventate într-un sat din Mureş. De aici pleacă în toată ţara brânză cu leurdă, ciocolată neagră sau cărbune. Sunt sortimente neobişnuite, dar care cuceresc rapid gusturile românilor. Mai ales că toate sunt făcute natural şi singurul conservant folosit este apa sărată de la Sovata.
Neagră ca tăciunele, brânză este o delicatesă pentru cunoscători. Cererea cea mai mare o are însă sortimentul cu nucă şi vinars.
Fiecare calup de brânză maturată se face în aproximativ două luni în laboratorul fermei din satul mureşean Cund.
Istvan a furat secretele acum trei ani, când a paticipat la câteva cursuri în domeniu. Acolo a învăţat şi despre brânzeturile elveţiene. Apoi, a reinventat reţetele.
Clienţii care au gustat o singură dată din brânza făcută în fabrica din Mureş au rămas fideli.
Brânzeturile ajung doar în câteva magazine şi restaurantele din ţară.
Din laboratorul mureşean, brânza simplă pleacă la 50 de lei kilogramul. Preţul creşte însă în funcţie de sortiment. Specialitatea denumită "brânza de butelie" - făcută cu vin alb sau roşu - costă, de exemplu, 50 de euro bucata.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰