Antena Meniu Search
x

Video Campania de vaccinare s-a prăbuşit din nou. Preoţii, scoşi pe teren pentru a lansa apeluri la vaccinare

În curând preoţii vor propăvădui nu doar cuvântul lui Dumnezeu, ci şi mesaje care să susţină campania de vaccinare. În ultima perioadă au fost discuţii între reprezentanţii cultelor şi autorităţile sanitare despre măsurile care trebuie luate în biserici. Mai ales în contextul în care există ameninţarea noii variante COVID, iar campania de vaccinare nu dă rezultate.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 09.12.2021, 14:30

Vezi și

Odată cu scăderea numărului cazurilor de Covid-19, oamenii nu se mai tem că se pot infecta şi atunci nu mai vin să se vaccineze. 

În ultimele 24 de ore, au ajuns în centrele de vaccinare mai puţin de 34.000 de români. Dintre aceştia, în jur de 8.000 au mers pentru prima doză, 10.000 pentru a doua, iar restul pentru cea de-a treia.  Dintre cei cărora le-a fost administrată prima doză, mai mult de jumătate au optat pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Românii au renunţat la vaccinare

Numărul celor care merg să se vaccineze a început să scadă pe la începutul lunii. În centrul de la Palatul Copiilor, înainte veneau în jur de 1000 de persoane pe zi, acum ajung 500 de oameni. Coadă se formează însă la ridicarea tichetelor de masă, pe care le primesc cei care au schema completă de vaccinare.

Autorităţile caută soluţii, spun că vor începe o campanie de informare şi că au avut discuţii, inclusiv cu reprezentanţii cultelor, care le va spune oamenilor că este bine să respecte regulile şi că vaccinarea protejează grupurile vulnerabile.

Cifrele sunt îngrijorătoare, 7.600.000 sunt vaccinaţi cu schema completă, dintre aceştia 1.700.000 au şi doza 3. Suntem departe aşadar de imunitatea colectivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Campania de vaccinare s-a prăbuşit din nou. Preoţii, scoşi pe teren pentru a lansa apeluri la vaccinare