Antena Meniu Search
x

Video Cât de sănătoasă este ciocolata caldă. Medicii nutriționiști o recomandă, dar doar pe cea artizanală și nu de la plic sau tonomat

Ciocolata artizanală, băută în cantităţi moderate, evident, nu doar că ne face mai fericiţi, ci ne poate face chiar şi mai sănătoşi. Trebuie însă să fim foarte atenţi la compoziţia ei.

de Redactia Observator

la 06.12.2023, 17:52

Vezi și

Câte gusturi, atâtea feluri de ciocolată caldă. Pentru John e deja o tradiţie să bea ciocolată caldă în sezonul rece. Astăzi a ales un meniu special pentru degustare, ce conţine 3 tipuri de ciocolată caldă artizanală.

John, client: Foarte diferite fiecare dintre ele dar sunt foarte bune. Asta, cea albă este foarte bună. Delicioasă.

Cât de sănătoasă este ciocolata caldă

Istoria nu consemnează când şi unde a apărut prima cană cu ciocolată caldă în România, dar ştim că primul european care a savurat-o a fost Christofor Columb.

Pe acelaşi subiect

Raluca Răsădean: Încă din 1920 înainte de Hristos, maiaşii cultivau boabele de cacao şi făceau din boabele de cacao băuturi ceremoniale. Ce mi s-a părut foarte interesant e că în societatea aztecă boabele de cacao reprezentau o monedă de schimb. De exemplu pentru un curcan dădeai 100 de boabe de cacao , pentru un iepure 4 boabe de cacao.

Raluca Podosu, reporter Observator: Dar e mai bine că s-a întâmplat aşa. E tot ce îţi poţi dori într-o dimineaţă mohorâtă de iarnă în care toată lumea e tristă.O ciocolată caldă te poate face să zâmbeşti. E chiar dovedit ştiinţific asta.

În cana cu ciocolată caldă este o combinaţie de compuşi care ajută creierul să elibereze endorfine. Hormoni care ne ajută să fim mai calmi, mai relaxaţi şi în final. mai fericiţi.

Oana Parliţeanu, dr. nutriționist: Ne ajută la memorie, la a avea nişte rezultate mai bune pe memorie şi pe un declin mai încet al memoriei.

Specialiştii ne atrag atenţia şi la tipul de ciocolată pe care îl alegem. Este de preferat să alegem varianta de ciocolată artizanală şi să evităm plicurile sau ciocolata de la tonomat.

Sorin Mierlea: Cred că ar trebui să fim puţin mai atenţi, puţin mai responsabili cu privire la tot ceea ce consumăm pentru că din păcate, de cele mai multe ori aceste produse pot să ne pună în pericol sănătatea. Din păcate suntem pe primul loc la nivelul Uniunii Europene la destule boli care sunt pe zona aceasta, a accidentelor vasculare, atacul miocardic obezitatea infantilă.

Recomandarea medicilor este ca ciocolata caldă să conțină 3, maximum 4 ingrediente şi niciunul dintre ele să nu conţină zahăr. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Cât de sănătoasă este ciocolata caldă. Medicii nutriționiști o recomandă, dar doar pe cea artizanală și nu de la plic sau tonomat