Antena Meniu Search
x

Ce salariu are un farmacist în 2022, în România

Ce salariu are un farmacist în 2022, în România. Un farmacist câştigă, în jur de 3.050 de lei net pe lună. Însă, salariile farmaciştilor, diferă foarte mult de la un oraş la altul. 

de Redactia Observator

la 16.05.2022, 17:40

Ce salariu are un farmacist în 2022, în România - Shutterstock

Ce salariu are un farmacist în 2022, în România. Cei care vor să se angajeze pe postul de farmacist trebuie să știe că salariul net în farmaciile comunitare oscilează, în general, între 2.500 și 3.000 de lei, la care se adaugă un pachet de beneficii care cuprinde tichete de masă, asigurare medicală privată şi training-uri în domeniu.

Un farmacist cu o experiență de 2 ani în domeniu primește un salariu lunar net în jur de 3.600 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei, plus alte bonusuri de până la 300 de lei. Prin urmare, angajatul pleacă acasă la sfârșit de lună cu 4.200 de lei pe card. Salariile diferă mult şi de la un oraș la altul, dar și dacă locul de muncă este unul de tip full time sau part time. Pe lângă salariul propriu-zis, angajații primesc și alte beneficii.

În Bucureşti şi în oraşele mari există mai multe oferte de muncă pentru farmacişti şi, astfel, şi salariile sunt şi ele mai mari.

Ce salariu are o farmacistă începătoare față de una cu experiență

Pe acelaşi subiect

Salariul scade pentru o persoană cu o experiență de mai puțin de un an în câmpul muncii, ajungând la suma de 2.000 de lei net/lunar, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 200 de lei pe lună. Un asistent de farmacist cu o experiență de 3 ani de zile este ofertat cu 2.200 de lei net/lunar, plus bonuri de masă în valoare de 300 de lei.

Ce presupune postul de farmacist

Marile lanțuri de farmacii prezente la noi în țară, cer studii superioare finalizate în domeniu, certificat eliberat de Colegiului Farmaciștilor, dar și etică profesională. Experiența în domeniu constituie un avantaj.

Dintr-un serviciu în slujba cetăţeanului, farmaciile au devenit un business profitabil, alimentat de o problemă naţională: automedicaţia. Aşa am ajuns să avem, în marile oraşe, mai multe farmacii decât spune legea, pe o piaţă dominată de marile lanţuri. La nivel european, ţara noastră se află pe locul 4 ca număr de farmacii, raportat la un milion de locuitori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Ce salariu are un farmacist în 2022, în România