Antena Meniu Search
x

Cum se prepară cea mai bună pizza. Ponturi de la campionul mondial la făcut pizza, care a fost la București

Unde găsim cea mai bună pizza din lume? Veţi spune că în Italia. Şi teoretic aveţi dreptate. Practic însă cea mai bună pizza din lume o găsim acolo unde este şi cel care o prepară. Adică în România, în București mai exact, acolo unde a ajuns şi câştigătorul campionatului mondial de pizza.

Vezi și

Unde găsim cea mai bună pizza din lume? Veţi spune că în Italia. Şi teoretic aveţi dreptate. Practic însă cea mai bună pizza din lume o găsim acolo unde este şi cel care o prepară. Adică în România, în București mai exact, acolo unde a ajuns şi câştigătorul campionatului mondial de pizza. Surpriză: nu este italian ci, francez.

Cu roşii, brânză, şuncă, blat gros sau subţire, în fiecare zi, numai în Bucureşti se consumă peste 10 mii de porţii de pizza. Fiecare cu secretul ei. Dar chiar şi aici există campioni. Şi doar unul din ei a câştigat campionatul mondial de pizza. Nu, nu este italian, cum aţi putea crede. Ludovic Bicchierai este francez.

În spatele unei pizza excelente stau desigur ingrediente la fel. Iar secretele bucătarilor, odată aflate, pot fi folosite şi în bucătăria de acasă.

”Suportul este cel mai important, blatul de pizza. Acest blat este făcut din trei tipuri de făină. Cele trei tipuri de făină sunt făină "5 cereale", făină integrală şi făină”, explică Ludovic.

Ce ne spune mai departe Ludovic ne ia prin surprindere. Aluatul trebuie pregătit chiar şi cu 2 zile înainte şi pus la rece pentru a avea gustul dorit. În prima reţetă recomandată de chef, sosul de roşii se înlocuieşte cu cremă de trufe, se adaugă mozzarella şi se pune la cuptor unde nu trebuie să stea mai mult de 2 minute.

Următoarea reţetă începe la fel. Cu frământarea aluatului. Fără sos de roşii, doar mozzarella şi câteva roşii cherry. Iar după coacere Ludovic adaugă şi alte ingrediente.

” Este un sos făcut din roşii, muguri de pin, lămâie, ulei de măsline şi un pic de coriandru”, spune Ludovic.

Se adaugă apoi fâşii de peşte afumat, buratta şi măsline verzi. Şi se servesc. cu dedicaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » Cum se prepară cea mai bună pizza. Ponturi de la campionul mondial la făcut pizza, care a fost la București