Cum se prepară cea mai bună pizza. Ponturi de la campionul mondial la făcut pizza, care a fost la București
Unde găsim cea mai bună pizza din lume? Veţi spune că în Italia. Şi teoretic aveţi dreptate. Practic însă cea mai bună pizza din lume o găsim acolo unde este şi cel care o prepară. Adică în România, în București mai exact, acolo unde a ajuns şi câştigătorul campionatului mondial de pizza.
Unde găsim cea mai bună pizza din lume? Veţi spune că în Italia. Şi teoretic aveţi dreptate. Practic însă cea mai bună pizza din lume o găsim acolo unde este şi cel care o prepară. Adică în România, în București mai exact, acolo unde a ajuns şi câştigătorul campionatului mondial de pizza. Surpriză: nu este italian ci, francez.
Cu roşii, brânză, şuncă, blat gros sau subţire, în fiecare zi, numai în Bucureşti se consumă peste 10 mii de porţii de pizza. Fiecare cu secretul ei. Dar chiar şi aici există campioni. Şi doar unul din ei a câştigat campionatul mondial de pizza. Nu, nu este italian, cum aţi putea crede. Ludovic Bicchierai este francez.
În spatele unei pizza excelente stau desigur ingrediente la fel. Iar secretele bucătarilor, odată aflate, pot fi folosite şi în bucătăria de acasă.
”Suportul este cel mai important, blatul de pizza. Acest blat este făcut din trei tipuri de făină. Cele trei tipuri de făină sunt făină "5 cereale", făină integrală şi făină”, explică Ludovic.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
Ce ne spune mai departe Ludovic ne ia prin surprindere. Aluatul trebuie pregătit chiar şi cu 2 zile înainte şi pus la rece pentru a avea gustul dorit. În prima reţetă recomandată de chef, sosul de roşii se înlocuieşte cu cremă de trufe, se adaugă mozzarella şi se pune la cuptor unde nu trebuie să stea mai mult de 2 minute.
Următoarea reţetă începe la fel. Cu frământarea aluatului. Fără sos de roşii, doar mozzarella şi câteva roşii cherry. Iar după coacere Ludovic adaugă şi alte ingrediente.
” Este un sos făcut din roşii, muguri de pin, lămâie, ulei de măsline şi un pic de coriandru”, spune Ludovic.
Se adaugă apoi fâşii de peşte afumat, buratta şi măsline verzi. Şi se servesc. cu dedicaţie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰