Antena Meniu Search
x

Centrele de carantină se golesc după decizia CCR

Nu doar spitalele se golesc de pacienţi COVID, ci şi centrele de carantină. Din 60 de mii de oameni care erau închişi, dacă mai sunt câteva mii. Nici izolarea nu mai e ce a fost. Culmea, poliţiştii sunt cei care bat din uşă în uşă să le dea oamenilor vestea că sunt liberi.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 05.07.2020, 21:30

Vezi și

Unul din marile centre de carantină din Capitală, aflat într-un hotel, s-a golit, recunosc angajaţii. Oamenii şi-au făcut bagajele şi au plecat.

În acest centru de carantină al primariei Capitalei erau internate in jur de 80 de persoane. Dupa decizia Curtii constitutionale, multe dintre aceste persoane au plecat acasă, la cerere. Aşa se face că în acest moment mai sunt internati doar 30 de oameni. Printre ei – membri ai clubului de haltere şi câţiva cetăteni străini.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: Uitati-vă această lipsă de reglementare unde a dus. Am ajuns inclusiv in spitale să avem pacienti care pleacă. Desi curtea Constitutională nu a spus niciunui pacient pozitiv sa plece dintr-un spital.

O situaţie fără precedent care se repetă în toată ţara. În centrul de carantină din Timişoara, doar portarul a mai rămas.

De aproximativ o luna, fiecare persoană care primea măsura carantinarii era adusă la colegiul Dimitrie Leonida din Timisoara. Oamenii erau cazaţi pe un etaj al caminului., capacitatea de cazare era de aproximativ 60 de locuri. Ultimii oameni carantinati au plecat de aici sâmbătă.

La Cluj, ultimele persoane aflate în carantină au plecat acasă încă de sâmbătă dimineaţă. Grav este că toate erau venite din zona rosie a Europei şi ar mai fi trebuit să stea încă o săptămână.

Şi la Suceava, nu demult focarul româniei, centrul s-a  închis. Sase persoane mai erau cazate vineri în centrul de carantina de la Ciprian Porumbescu, din judetul Suceava. Trei dintre ele au facut solicitare sa plece sambata acasă, iar celelalte trei au plecat in cursul zilei de duminica.

La Galaţi, e la fel.

Gabriel Avrămescu, prefect: Prin această decizie, tot efortul pe care noi ca autoritati, guvernul și cetatenii de buna credința l-am pus în perioada anterioară este pus sub semnul intrebarii.

Poliţiştii care până de curând aveau misiunea de a-i verifica pe oameni dacă respectă izolarea, sunt nevoiţi acum să le dea biletul de voie. O decizie iresponsabilă, acuză sindicatul Europol.

”(...) Fără niciun temei legal politiştii sunt trimişi să intre în contact direct cu persoanele aflate în autoizolare la domicilii. Acestora li s-au înmânat nişte procese verbale care trebuie semnate şi de către persoanele suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus. Așa înțelege conducerea Poliției Române să îi protejeze pe polițiștii din linia întâi, expunând-i intenționat riscului de a fi infectați!”, afirmă sindicatul.

Georgian Drăgan, purtator de cuvant Poliţia Română: Polițiștii au fost instruiți să meargă la adresele acestora, echipați corespunzător, să le înmâneze un proces-verbal care să fie introdus într-o folie de plastic, respectând distanța socială și să se dezinfecteze după această vizită.

Scandal e şi pe scena politică.

Lucian Romascanu, purtator de cuvant al PSD: Guvernul Orban e depășit permanent de situatii. Orban a avut 10 zile la dispozitie, putea sa faca un proiect de lege imediat si sa il trimita la parlament in regim de urgență.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: Contextul actual cu motivatia Curții Constitutionale ne face sa avem strict recomandari medicale, dincolo de cele legislative.

În raportările oficiale, după decizia CCR, nu a mai fost anunţat numărul persoanelor aflate în carantină sau izolare. La ultimul bilanţ, din 3 iulie, erau aproape 60 de mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Centrele de carantină se golesc după decizia CCR