Antena Meniu Search
x

Studiu: Consumul în exces de ouă duce la boli cardiovasculare

Consumul în exces de ouă poate provoca boli cardiovasculare. O arată un studiu publicat în Statele Unite. Potrivit cercetătorilor, un ou şi jumătate pe zi creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare cu 6%, iar cel de a muri prematur cu 8%.

de Redactia Observator

la 20.03.2019, 13:48

Vezi și

Consumul în exces de ouă poate provoca boli cardiovasculare. O arată un studiu publicat în Statele Unite. Potrivit cercetătorilor, un ou şi jumătate pe zi creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare cu 6%, iar cel de a muri prematur cu 8%. Iar asta pentru că un singur ou conţine aproape 200 de miligrame de colesterol. 

Considerat un aliment sănătos datorită conţinutului mare de proteine, oul poate fi - pe de altă parte - periculos pentru sănătatea noastră, din cauza nivelului crescut de colesterol. Un studiu la care au luat parte aproape 30.000 de persoane a arătat o legătură clară între consumul de ouă zilnic şi riscul crescut de boli cardio-vasculare şi moarte prematură.

Pentru fiecare jumătate de ou consumat în plus, riscul de a suferi de boli cardiace creşte cu 8%.

Participanţii au fost urmăriţi îndeaproape pe o perioadă de 31 de ani. Iar rezultatele sunt şocante. Aproape 5.400 au avut probleme cardiovasculare în decursul vieţii. Iar peste 6 mii dintre ei au murit din cauza unor probleme de sănătate care pot fi sau nu asociate problemelor cardiace.

Rezultatele se adresează însă doar celor care consumă cel puţin un ou jumătate zilnic. Mai exact, aproape 300 de miligrame de colesterol.

Cercetătorii nu ne recomandă, astfel, să renunţăm definitiv la ouă, ci doar să le consumăm cu moderaţie.

Rezultatele vin în contextul în care americanii mănâncă între 3 şi 4 ouă pe săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Studiu: Consumul în exces de ouă duce la boli cardiovasculare