Antena Meniu Search
x

Copii internați fără mame însoțitoare la Spitalul de Pediatrie din Braşov

O hotărâre a conducerii de la Spitalul de Pediatrie din Braşov a stârnit revolta părinţilor. Mai multe mame acuză că nu au fost lăsate să stea alături de copiii lor în spital, deşi aveau dreptul.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 15:26

Vezi și
  • Au fost însă şi mame care nu au acceptat internarea.
  • Au preferat să plece înapoi acasă cu ei bolnavi.

Pentru binele copilului, cei mai mulţi părinţi au acceptat regulile impuse de medici cu riscul ca cei mici să se simtă abandonaţi. Au fost însă şi mame care au decis să îşi ia acasă copiii bolnavi.

Daniela Drăgoiu este din Râşnov şi este una dintre mamele nevoite să îşi lase copiii singuri în spital. Femeia spune că fiul ei a ajuns într-o stare destul de gravă la Spitalul Clinic de Copii din Braşov şi, oricât de mult a insistat, nu a fost lăsată să îi rămână alături.

Daniela Dragoiu - mamă: Tot weekendul nu am ştiut nimic de copil. Când am sunat îmi ziceau că îi fac tratament, mănâncă şi doarme.

Femeia spune că lipsa ei pe perioada internării s-a simţit în comportamentul celui mic.

Daniela Dragoiu: L-am luat marţi de la poartă, mi l-a adus într-un cărucior. Copilul era umflat de plâns, nu ne-a recunoscut pe niciunul.

Au fost însă şi mame care nu au acceptat sub nicio formă să se despartă de copii. Au preferat să plece înapoi acasă cu ei bolnavi.

Raluca Palaghiţă: N-aş fi putut în vecii vecilor să îmi las copilul de doi ani şi ceva singur. Era traumatizat de doctori, de asistente, de măşti, de ace, nu mai spun.

Alexandra Paltin - mamă: Internarea mi s-a spus că trebuie să o facă singur, fără mamă, în perioada aceasta cu COVID-19. Am refuzat internarea.

Situaţia a fost recunoscută acum câteva zile chiar de spital printr-o postare pe reţelele sociale. Însă între timp, conducerea unităţii medicale şi-a schimbat declaraţia.

Scandalul a inceput după ce pe pagina de facebook a aparut informatia cum căin spital s einterneaya doar mame care au copii cu afectiuni oncologice sau neurologice, care alapteaza sau care au copii cu handicap. in aceeasi postare era mentionat si faptul ca s-a luat aceasta decizie, pentru a elibera paturile si acestea sa ramana pentru cei mici.

La scurt timp, postarea, dar si pagina de facebook au fost sterse, iar acum conducerea spitalului neaga si spune ca aproape toti copii au fost internati cu mamele lor.

Liviu Muntean – manager Spitalul de Copii Braşov: Spitalul are 225 de locuri de copii şi doar 80 de mame. Nu putem interna chiar cu nemiluita. Mai ales în perioada asta de pandemie nu internăm chiar la 16 - 17 ani şi părinţii, dar la cei mici, fără nicio discuţie.

Asociaţiile pentru protecţia mamelor spun că aceste decizii nu sunt normale, dar nu pot face nimic pentru că spitalele îşi fac propriile reguli.

Ana Măiţă – Asociaţia "Mame pentru mame": Legea spune că spitalele îşi fac practic politica internă, fiecare spital cum consideră de cuviinţă, dar că trebuie să primească aparţinători pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.

De curând, în mediul online a fost făcută o petiţie prin care mamele cer să fie lăsate alături de copiii lor în spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Copii internați fără mame însoțitoare la Spitalul de Pediatrie din Braşov