Sanatate

Coronavirus, 29 martie. 43 de decese și 1.815 de cazuri confirmate în România

De Redactia Observator. Publicat pe 29.03.2020 la 23:35 Actualizat pe 29.03.2020 la 23:38

Bilanțul coronavirusului în debutul zilei de 29 martie a ajuns la 43 de morți și 1.815 de cazuri confirmate.

Jandarm verifică un trecător conform restricțiilor de coronavirus

Peste 1400 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în România

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

 • 200 de mii de români așteptați să revină în țară până la Paște.
 • Vârful pandemiei în România, ”spre a doua jumătate a lui aprilie”.

Ce știm până acum:

- A fost anunțată Ordonanța Militară nr. 4
- 43 de morți și 1.815
de cazuri în România
- 756 de morți în Italia
- vârful pandemiei în România, ”spre a doua jumătate a lui aprilie”
- 838 de decese și 6549 de noi cazuri în Spania

Ora 23.35: Razie încheiată cu amenzo la Baia Mare, în urma descoperirii unor indivizi care au încălcat restricțiile de circulație.

”În această după-amiază, echipaje mixte au verificat, în sistem integrat, pe raza municipiului Baia Mare, respectarea prevederilor stabilite de Ordonanța Militară nr.3/2020, cu privire la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. Forțele de ordine au ajuns într-o zonă a municipiului, unde mai multe persoane se aflau în afara locuințelor. Echipajele alcătuite din polițiști, jandarmi și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale le-au prezentat cetățenilor prevederile Art.1 din Ordonanța Militară Nr.3/2020, le-au solicitat și i-au atenționat cu privire la obligația respectării măsurii stabilite în temeiul instituirii stării de urgență. O parte dintre persoane s-au conformat, iar altele au refuzat să dea curs solicitării echipelor de intervenție. La sediul Poliției Municipiului Baia Mare au fost conduse patru persoane care au fost identificate și sancționate contravențional, două persoane pentru lipsa documentelor și nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.3/2020, cu privire la interzicerea circulației în afara locuinței/gospodăriei. Celelalte două persoane au fost sancționate contravențional pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991, republicată cu modificările și completările ulterioare”, au transmis polițiștii.

Ora 23.15: Poliția din New York anunță că 826 de polițiști din NYPD au fost testați pozitiv cu coronavirus. New York e cel mai afectat oraș din Statele Unite.

Ora 21:00 - Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut o declarație de presă la sediul MAI.

Cele mai importante declarații ale ministrului de Interne:

- Ne aflăm în fața unui examen dificil. Tricolorul și dragostea pentru viitor au fost speranțele înaintașilor noștri.

- Am permis persoanelor de peste 65 de ani să circule în intervalul 20 - 21.

- În intervalul oral 11-13, magazinele să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

- Am abordat un alt domeniu, cu privire la cei care nu respectă carantinarea. Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu, indentificați și verificați, dacă încalcă regulile izolării intră direct în carantină și vor suporta toate cheltuielile care implică această carantinare.

- Conducătorii auto care intră în țară, un tonaj mai mare de 2,4 tone, au trei opțiuni să își protejeze familiile: angajatorul asigură loc unde să se izoleze până la cursă, fie se autoizolează cu familia, fie autoritățile pun la dispoziția acestora spații pentru a proteja familiile șoferilor, cu plata cheltuielilor.

- Aceleași condiții se aplică și piloților de avioane și personalului navigant.

- Odată cu publicarea prezentei Ordonațe în Monitorul Oficial, prețurile la utilități publice nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat pe 29 martie. Aceste prețuri pot doar să scadă. Odată cu publicarea prezentei Ordonațe în MO, prețurile la utilități publice, gaze, salubritate, carburanți, apa, electricitate nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat pe 29 martie. Aceste prețuri pot doar să scadă.

- Interdicția privind circulației în grup nu mai mare de trei persoane se aplică exclusiv circulației pietonale.

Declarații Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență:

- 1.815 cazuri de coronavirus, vindecați 206, decedați 43, în terapie intensivă 52.

- Orice pacient poate fi suspectat chiar dacă nu există testare, asa ca personalul trebuie să se protejeze corespunzător.

- Refuzul care are nevoie de îngrijiri medicale intră sub incidența penală.

- Pacienții nu pot refuza tratament pe motiv că nu există confirmare de Covid-19.

- Personalul medical de specialitate, auxiliar, pot fi detașați sau delegați la alte unități cu deficit de personal

Ora 19.15: Italia anunță duminică 756 de morți și 5.217 noi cazuri, în scădere față de ziua precedentă. Bilanțul în această țară a crescut la 97.689 de cazuri confirmate și 10.779 decese.

Ora 19:00 -Autoritățile române informează că încă doi pacienți infectați cu noul coronavirus au decedat, bilanțul deceselor ridicându-se la 42. Cele două persoane decedate sunt ambele din Hunedoara și este vorba despre o femeie în vârstă de 75 de ani și un bărbat în vârstă de 82 de ani.

Ora 18:00 - Medicul Adrian Streinu-Cercel a venit cu o serie de avertismente pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Șeful Institutului Matei Balș a recomandat astfel ca românii să rămână în case până inclusiv de Sărbătorile de Paște. Intervenția sa a fost făcută în cadrul teledonului Români Împreună, destinată strângerii de fonduri pentru secțiile de terapie intensivă din România.

”E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parșiv se ascunde în praf și în mizerie. Și de aceea am rugat pe toată lumea, pe toate autoritățile locale, să iasă, să spele bine străzile, gardurile, parcurile, etc. Pentru că acolo se găsește virusul. Dacă vom înțelege să stăm și în casă de Paști, atunci acea estimare, precum că după sărbătorile Pascale vom avea o problemă mare, ar fi ștearsă cu buretele. Dacă nu înțelegem acest lucru, atunci, acest scenariu va fi, foarte probabil, la vedere”, a declarat medicul.

Ora 16:00 - Bilanţul deceselor în Regatul Unit a crescut cu 209 în ultimele 24 de ore, numărul total ajungând la 1.228. Un numă de 19.522 de britanici au fost diagnosticaţi pozitiv cu Covid-19.

Ora 15.00: Ministrul Mediului din Marea Britanie, Michael Gove, a avertizat cetățenii țării că trebuie să fie pregătiți să stea în izolare pentru o lungă perioadă.

"Nu pot face predicţii precise, dar mă gândesc că toată lumea trebuie să se pregătească de o lungă perioadă în care aceste măsuri vor rămâne în vigoare", a declarat Michael Gove.

Ora 14.20: Numărul persoanelor vindecate de coronavirus la nivel mondial a depășit 150 de mii. Sunt însă peste 500 de mii de persoane infectate în acest moment.

Ora 14:00 - Autoritățile române informează că s-au înregistrat încă două decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 40. Este vorba despre o tânără din Botoșani, care a decedat la spitalul din Iași, dar și de un bărbat în vârstă de 71 de ani, din județul Suceava, care a murit în Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca. Pacienta din Botoșani are 27 de ani și a devenit cea mai tânără victimă a coronavirusului în România.

Deces 39: Bărbat, 71 ani, județul Suceava (contact cu o persoana care
a revenit din Austria). În data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice
pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca. Rezultatul testarii din data de 26.03.2020 a fost pozitiv. Data deces: 29.03.2020 - Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Secția ATI. Patologie preexistenta: Tumora neuroendocrina. HTA. Anevrism de aorta.

Deces 40: Tânăra, 27 ani cu domiciliul în județul Botoșani . În data de 22.03.2020
s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la
Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi. Rezultatul testării din data de
23.03.2020 a fost pozitiv. Data deces: 29.03.2020 - Spitalul Boli Infectioase Iasi

Ora 13.30: Bilanț tragic, astăzi, în Spania. Ministerul Sănătății a anunțat că s-au înregistrat 838 de decese în ultimele 24 de ore și 6549 de noi cazuri. Bilanțul coronavirusului a urcat în această țară la 6528 de morți și 78.797 cazuri confirmate.

Ora 13.00: Bilanțul coronavirusului în România a crescut cu 308 cazuri noi de coronavirus. În total sunt 38 de decedați și 1760 de persoane confirmate pozitiv. Noii pacienți au vârstele între 0 și 89 de ani. De asemenea, sunt 169 de persoane declarate vindecate și externate, cele mai multe la București.

”Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj)”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Ora 12:16 - Autoritățile române au anunțat încă un deces dintre pacienții infectați cu noul coronavirus, al 38-lea înregistrat la nivel național. Este vorba despre un bărbat de 66 ani, din județul Timiș, contact cu un membru al familiei revenit din Germania.

Ora 12:00 - Observator Update: Informațiile orei despre coronavirus în România și în lume, transmise de Mădălina Iacob

Ora 11:20 - Un bebeluș în vârstă de mai puțin un an, din Chicago, SUA, a decedat într-un spital din Illinois, după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus, devenind primul deces înregistrat la un copil, în SUA, a anunțat guvernatorul din Illinois, JB Pritzker.

Ora 11:00 - Observator Update: Informațiile orei despre coronavirus în România și în lume, transmise de Mădălina Iacob

Ora 10:20 - De la începutul pandemiei de coronavirus au fost confirmate peste 640.770 de cazuri de infecție, în 183 de țări. Numărul real al îmbolnăvirilor ar putea fi mult mai mare, întrucât multe ţări nu testează decât cazurile care necesită internare. Cel puţin 130.600 de persoane sunt în prezent considerate vindecate, informează news.ro.

Ora 10:00 - Observator Update: Informațiile orei despre coronavirus în România și în lume, transmise de Mădălina Iacob

Ora 09:50 - O bătrână de 83 de ani din Brașov, izolată la bloc, a strigat pe geam spre trecători: "Îmi e foame, vă rog, vă dau banii la pensie". O femeie care a ajutat-o a povestit apoi totul, recunoscând că a plâns înainte să se întoarcă acasă.

Ora 01.10: Orașul New York raportează 1607 noi cazuri și încă 55 de decese în actualizarea de seară. Bilanțul la nivelul statului american a ajuns la 883 de decese și 53.925 de cazuri confirmate.

Ora 01.00: Turcia anunță 16 decese de coronavirus și 1704 noi cazuri. Bilanțul în această țară a ajuns la 108 morți și 7402 de pacienți infectați. Ministrul Sănătății Fahrettin Koca a declarat că 55.464 de teste au fost făcute de la apariția virusului în Turcia, dintre care 7.641 sâmbătă.

De reținut: Bilanțul coronavirusului în debutul zilei de 29 martie a ajuns la 37 de morți și 1452 de cazuri confirmate. Printre victime e și un bărbat de 39 de ani din Ialomița, cel mai tânăr pacient cu coronavirus decedat în România. Bărbatul, care a murit la spitalul din Țăndărei, nu avea alte afecțiuni cunoscute și nu călătorise recent în străinătate și nu intrase în contact cu persoane infectate, spun autoritățile.

Ministrul Sănătății a estimat sâmbătă seară că vârful pandemiei în România va fi spre a doua jumătate a lunii aprilie și cu un număr mediu de circa 10 mii de cazuri. Nelu Tătaru a mai declarat că, până acum, peste 200 de mii de români s-au întors din străinătate în țară și încă 200 de mii sunt așteptați să revină până la Paște.

În Italia, bilanțul de sâmbătă a confirmat încă 889 de morți. În același timp au fost anunțate și peste 1400 de persoane vindecate într-o singură zi, un adevărat record. Bilanțul e în creștere în Spania, Franța și Statele Unite, de unde au fost trimise raportări dramatice.

În articolul

Coronavirus, 29 martie. 43 de decese și 1.815 de cazuri confirmate în România

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Extern • la 17:05

Papa Francisc a condamnat uciderea lui George Floyd, dar și violențele din SUA

 • Papa Francisc a catalogat moartea lui Floyd ca fiind „tragică”
 • Papa Francisc: Nimic nu se câștigă prin violență
Extern • la 16:41

Patru români acuzați de spălare de bani, reținuți în Irlanda

 • Cei patru români reținuți ar avea între 25 și 35 de ani.
 • Românii vor fi interogați în locații separate, în speranța că se vor obține mai multe informații despre grupare.
Tehnologie • la 16:32

Business de criză: top 5 instrumente de digital relevante în contextul pandemiei

 • Tooluri digitale pentru afaceri
 • Pandemia a schimbat modelele de business
Vezi toate știrile noi

Recomandări

recomandare pe fanatik.ro

Vestea TRISTA despre Florin Zamfirescu. Din pacate, s-a confirmat...

recomandare pe fanatik.ro

Alerta MAXIMA! Totul va fi DIFERIT de MAINE. PREVIZIUNEA care da fiori

recomandare pe fanatik.ro

Doliu mare in muzica romaneasca. A fost gasit mort. Nu i-a venit sa creada ca e chiar el. Cantareata a facut anuntul

recomandare pe a1.ro

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

recomandare pe a1.ro

Maria, prima persoană din lume care a murit într-un accident auto! ”Îi țâșnea sânge din urechi!” Sunt 151 de ani de-atunci

recomandare pe spynews.ro

Coșmarul trăit de Karmen Minune, târziu, în noapte! Părăsită de soț și lăsată fără copil! Vedeta a povestit tot după ce s-a trezit!

recomandare pe spynews.ro

”Mai bine mort!” Mesajul șocant al Margheritei, după ce mama sa a ieșit în stradă implorând să fie lăsați în pace

recomandare pe antenasport.ro

Ticul de care Marius Csampar nu poate scăpa după 23 de ani de închisoare. ”O fac și în libertate, nu știu de ce”

recomandare pe antenasport.ro

Criminalul în serie Marius Csampar nu este lăsat în pace după ce a fost eliberat. Ce i se întâmplă zilnic

recomandare pe antenaplay.ro

Femeie în înfruntarea destinului

recomandare pe antenastars.ro

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!

recomandare pe antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”

recomandare pe zutv.ro

17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lor

recomandare pe zutv.ro

Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!

recomandare pe tvhappy.ro

10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

recomandare pe antena3.ro

O româncă întoarsă în Italia a avut parte de o surpriză neplăcută, atunci când a ajuns acasă. Dormea chiar acolo!

recomandare pe antena3.ro

Ce a pățit un muncitor român din Olanda, după ce s-a plâns că sunt prea mulți cazați într-o casă. „N-a fost din solidaritate!”

recomandare pe cars.ro

48 de morti si 35 de raniti in cel mai grav accident din istoria Romaniei

recomandare pe playtech.ro

Atenție, pentru toți cei care au card bancar! Puteți rămâne fără bani! Iată cum se întâmplă totul, absolut legal

recomandare pe jurnalul.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

recomandare pe jurnalul.ro

Obligativitatea purtării măștilor și verificarea temperaturii – afacerea secolului. Între 2 și 4,5 miliarde de euro

Anunțuri Lajumate.ro

4 rochii noi la pachet

 • Imbracaminte Cluj Napoca Cluj

Miele Softronic 2241

 • Electrocasnice Timisoara Timis

Apartament nou 2 camere Promenada Mall

 • Apartamente de vanzare Braila Braila
Vezi Anunțuri