Antena Meniu Search
x

Video Cozi la vaccinare, în ultima zi fără noi restricţii. Oamenii s-au adunat în faţa unei biserici din Mureş, pentru a primi serul anti-COVID

În toiul valului patru, teama de COVID-19, dar şi restricţiile epidemice care intră în vigoare de luni i-au determinat pe zeci de mii de români să se vaccineze în ultimele 24 de ore. În judeţul Mureş, un centru de vaccinare a fost amplasat chiar în faţa bisericii, acolo unde oamenii s-au adunat, cu mic cu mare, pentru a se imuniza împotriva coronavirusului.

de Redactia Observator

la 24.10.2021, 11:44

Vezi și

S-au format cozi uriaşe la centrele de vaccinare din ţară, în ultima zi înainte de intrarea în vigoare a noilor restricţii. Românii s-au grăbit să se imunizeze, iar Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a raportat sâmbătă cifre impresionante. Peste 127.000 de persoane s-au vaccinat într-un interval de 24 de ore, după ce vineri a fost înregistrat un bilanţ record de imunizări.

Vaccinare anti-COVID în curtea bisericii

Duminică, la un centru de vaccinare din Mureş, oamenii s-au adunat în faţa bisericii, aşteptând să primească serul care îi va proteja de boală, dar îi va feri şi de o parte din restricţii. Imaginile surprinse arată mulţimea strânsă la Caravana Vaccinării, în faţa ambulanţelor şi a corturilor special amplasate.

Bilanţ vaccinare în România

Pe acelaşi subiect

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 23 octombrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech (în 24 de ore): 51.999 de persoane vaccinate cu o doză; 9.649 de persoane vaccinate cu a două doză; 23.458 de persoane vaccinate cu a treia doză.

2. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în 24 de ore): 1.554 persoane vaccinate cu o doză; 232 persoane vaccinate cu a două doză, 2.275 de persoane vaccinate cu a treia doză.

3. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în 24 de ore): 37 persoane vaccinate cu o doză; 26 de persoane vaccinate cu a două doză, 4 persoane vaccinate cu a treia doză

4. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson&Johnson (în 24 de ore): 38.075. Vaccinul nu necesită rapel.

5. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 33, dintre care 19 la Pfizer, 5 la Moderna, 1 la AstraZeneca şi 8 la Johnson&Johnson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » Cozi la vaccinare, în ultima zi fără noi restricţii. Oamenii s-au adunat în faţa unei biserici din Mureş, pentru a primi serul anti-COVID