Antena Meniu Search
x

Video Cum am ajuns să trăim tragedia valului 4 de COVID. În vară, Iohannis și Cîțu anunțau cum "am oprit pandemia" și "ne întoarcem la normalitate"

După luni întregi de relaxări și contradicții, de declarații sforăitoare, optimiste și fără bază, situația este astăzi atât de dramatică încât suntem aproape de starea de urgenţă. Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi restricții ce vor intra în vigoare de luni.

de Redactia Observator

la 20.10.2021, 20:19

Vezi și

Klaus Iohannis, preşedintele României: Noi practic am oprit pandemia.

Florin Cîțu, premierul României: Ne intoarcem la normalitate!

Declaraţii triumfaliste dintr-o realitate paralelă. Este rezumatul cinic al ultimelor zece luni, pline de haos şi decizii iresponsabile. Aşa am ajuns din nou la restricții. În ochii aleşilor, începutul campaniei de vaccinare a însemnat sfârşitul pandemiei. Planurile erau măreţe. 

Florin Cîțu, premierul României: Vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârşitul lunii iunie. 

Pe acelaşi subiect

Am relaxat restricțiile prea repede, iar ritmul vaccinării s-a prăbușit

Aşa că s-au grăbit să relaxeze restricţiile, indiferent de ritmul vaccinării, într-un concurs absurd de popularitate. A fost o frână abruptă pentru campania de imunizare. De ce să o mai faci dacă...

Klaus Iohannis, preşedintele României: Suntem în pregătire pentru România post-pandemică.

Florin Cîțu, premierul României: Începem revenirea la normalitate.

Declaraţiile optimiste erau susţinute de cei peste 120.000 de oameni care se vaccinau într-o zi. Apoi cifrele încep să scadă dramatic. În septembrie, am ajuns la 4.000 de vaccinaţi pe zi. În vreme ce alte ţări sunt prudente şi au campanii agresive de vaccinare, noi trăim vara relaxărilor. Cu binecuvântarea celor care ne conduc. 

Florin Cîțu, premierul României: Totul depinde de noi acum, dacă o să mai avem un val patru sau nu.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Campania a fost un succes, practic am oprit pandemia. Nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare

România a speriat Europa cu numărul uriaș de îmbolnăviri și decese

Apoi începem să plătim poliţele inconştienţei. Creşte numărul infectărilor, spitalele se umplu, murim de COVID de băgăm în sperieţi toată Europa. Însă nu se iau în calcul noi restricţii. 

Florin Cîțu, premierul României: Valul 4 e al celor care nu se vaccinează.

Declaraţiile se schimbă radical şi se caută ţapi ispăşitori. 

Florin Cîțu, premierul României: Am cerut o anchetă să văd cum a fost pregătit valul patru.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară.

Doar că statul sunt chiar ei, aleşii care ne-au decis soarta şi ne-au condus spre catastrofă. Şi am putea retrăi scenariul incredibil de primăvara trecută, cu străzi goale, oameni blocaţi în case şi economie pe butuci. Suntem la un pas de o nouă stare de urgenţă, conduşi de ordonanţe militare. 

Andreea Milea, reporter Observator: În primăvara anului trecut, starea de urgenţă a presupus carantinarea totală. Nu puteam să ieşim din case fără o declaraţie pe proprie răspundere si un motiv întemeiat. În plus, majoritatea agenţilor economici nu au funcţionat cu unele excepţii: farmaciile, benzinăriile şi supermarket-urile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Carantina națională, o decizie grea, dar care are efecte

Bogdan Bazaoache, managerul unui restaurant: Nu credem că asta ar fi soluţia, mai ales pentru sectorul HORECA.

Este ultima şansă pentru a ieşi din valul morţii.

Octavian Jurma, medic cercetător: O carantină naţională ar putea să ne scoată peste 2 saptămâni din val, astfel încât sărbătorilor de iarnă să fie, de bine de rău, ceva mai luminoase decât se arată acum.

Până atunci, ţara se zbate în continuare în mâinile unor conducători care ne-au adus în stare de dezastru. Suntem pe cont propriu şi doar frica mai dă roade acum: azi s-au vaccinat 80.000 de români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Cum am ajuns să trăim tragedia valului 4 de COVID. În vară, Iohannis și Cîțu anunțau cum "am oprit pandemia" și "ne întoarcem la normalitate"