Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum ferim copiii de gripele sezoniere. Recomandările medicilor

Pe lângă traficul infernal, deschiderea şcolii mai aduce ceva - cozi la camera de gardă şi în spitalele de pediatrie. Copiii încep automat să se îmbolnăvească mai des odată cu intrarea în colectivitate. Nu vă panicaţi - asta recomandă medicii. Virozele de sezon sunt absolut normale, atât timp cât simptomele nu necestă internare. În plus, îi putem imuniza pe cei mici- atât prin vaccin, cât şi printr-o alimentaţie corectă. 

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 17:43

Reintrarea în colectivitate crește riscul contractării de infecții – numărul mare de elevi dintr-o sală de clasă duce la răspândirea rapidă a virusurilor. Mulţi părinţi deja au pregătit stocul cu medicamente şi vitamine.

Gripa sezonieră. Cum acționăm și cum îi protejăm pe cei mici

Alţii, în schimb, sunt relaxaţi şi pun accentul pe imunizare prin alimentaţie. 

Vezi și

"Îi lăsăm să se imunizeze de la sine, fără vitamine. Fructe mâncăm foarte multe, legume crude", spune o mamă.  

Pe acelaşi subiect

"A avut acum o lună de zile o mică gripă şi cred că suntem pregătiţi, are anticorbi. Ne spălăm pe mâini imediat cum ajungem acasă, la şcoală le spunem să fie atenţi. Fructele nu ne lipsesc", spune tatăl. 

"Spălarea de câte ori este nevoie pe mâini, hidratarea, aerisirea sălii de clasă, a camerei, să mănânce foarte multe legume şi fructe şi multă mişcare. Cât mai multă igienă", spune o altă mamă. 

Şi medicii de la cabinetele şcolare s-au pregătit pentru sezonul virozelor. 

"Suntem în plin triaj epidemiologic în cabinetele şcolare. Dezinfecţia tuturor şcolilor, ştergerea tuturor meselor. Este bine să se aerisească clasele la pauză. Copiii, pentru a evita infecţiile, trebuie să se spele corect pe mâini, să mămânce fructe şi legume, să se hidrateze, să facă mişcare", explică Cătălina Voinea, medic școlar. 

Recomandările medicilor

Pe lângă vaccinul antigripal şi alimentaţia bogată în fructe şi legume, medicii recomandă şi metodele tradiţionale de imunizare.

"Ca măsuri preventive aş avea şi în vedere imunizare prin călire, cum se zice în popor. Expunerea copilului la temperaturi scăzute pentru timp limitat, urmat de întoarcerea în casă. Alimente de tipul cătimei polen, propolis, lăptişor de matcă. Cam tot ce produc albinele este bun pentru imunitate. Este normal să răcească copilul. Într-o perioadă de sezon rece care începe toamna şi se termină primăvara, poate să răcească chiar şi de 9 ori", spune Diana Belu, medic pediatru. 

Recomandat este ca cei mici să ia o pauză de la activitatea şcolară daca au simptome de gripă şi răceală pentru a nu îmbolnăvi colegii. Statistic, o persoană bolnavă de gripă poate infecta până la trei persoane sănătoase. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Cum ferim copiii de gripele sezoniere. Recomandările medicilor