Antena Meniu Search
x

Cum scapi de mahmureală. Top 5 sfaturi

Pentru cei care au exagerat cu alcoolul, mahmureala este o consecință pe cât de supărătoare, pe atât de firească. Trupul este extenuat și încearcă să elimine toxinele, iar acest proces durează ore bune. Nu există soluții magice pentru a scăpa de mahmureală, însă câteva sfaturi ar putea face diferența dintre o zi groaznică și una suportabilă. 

Mahmureală
Sfaturi pentru a scăpa de mahmureală - pexels.com

Pentru cei care au exagerat cu alcoolul, mahmureala este o consecință pe cât de supărătoare, pe atât de firească.

Trupul este extenuat și încearcă să elimine toxinele, iar acest proces durează ore bune - timp în care senzația de oboseală, rău și agitație persistă.

Nu există soluții magice pentru a scăpa de mahmureală, însă câteva sfaturi ar putea face diferența dintre o zi groaznică și una suportabilă. 

Dormi cât mai mult

Este cel mai bun lucru pe care poți să-l faci, după o noapte agitată. Ținând cont de excesul de alcool, trupul are nevoie de mai multe ore de somn pentru a se reface, iar în lipsa lui senzația de rău va fi mult mai pronunțată. Dacă vrei să scapi mai rapid de mahmureală, dormi cât se poate de mult, până când creierul decide că e suficient. 

Bea apă

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci după ce te trezești. Alcoolul este diuretic, ceea ce înseamnă că deshidratează corpul și îi afectează funcțiile. Atunci când intervine senzația de sete, trupul este deja deshidratat. Nu e recomandat să bei multă dintr-o dată, ci câte puțin în fiecare oră, pentru a putea fi absorbită și utilizată în procesul de detoxifiere.

Evită cafeaua (și alcoolul)

Deși timp de câteva minute induce o stare de energie, cafeaua deshidratează și mai tare, iar durerile de cap și oboseala se vor intensifica. Cât despre alcool, nici nu se pune problema. Cui pe cui se scoate, însă doar pentru moment. Nu vei reuși decât să amâni și să amplifici senzația de rău. 

Mănâncă alimente bogate în nutrienți

Fără fast-food. Încearcă să mânănci banane, pește, nuci, iaurt, carne de pui, ouă sau orice tip de supă / ciorbă. Corpul are nevoie de vitamine și minerale, pentru a reface stocul folosit în procesul de detoxifiere. Deși insesizabil, multe dintre aceste elemente esențiale pentru buna funcționare a trupului sunt pierdute în urma consumului de alcool.

Încearcă să faci mișcare

Nu are nimeni chef de un maraton după o noapte de petrecere, însă câteva zeci de minute de mers pe jos ar putea face minuni. Își va îmbunătăți dispoziția, va pune sângele în mișcare și va oxigena creierul. În plus, va accelera metabolismul și odată cu el procesul de detoxifiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Cum scapi de mahmureală. Top 5 sfaturi