Antena Meniu Search
x

Cum se protejează angajații de COVID-19

Pandemia a schimbat o parte din comportamentul nostru zilnic. O dovedesc şi studiile şi sondajele făcute în ultima perioadă.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 15:44

Vezi și
  • Medicul de familie ne devine practic prieten.
  • Ce arată un studiu făcut recent.

Spre exemplu, cei mai mulţi dintre angajaţii români şi-ar suna medicul de familie, dacă ar avea simptome clare de COVID-19. În schimb, încrederea în sistemul medical nu este mai mare decat pina acum! Am face orice să stăm departe de spitale.

Într-adevăr, comunicarea e cheia iar medicul de familie ne devine practic prieten, în această perioadă. Cel puţin aşa arată un studiu recent care spune că 7 din 10 angajaţi români şi-ar suna medicul de familie dacă ar avea simptome clare de COVID-19.

Ceilalţi ar suna la ambulanţă sau pur şi simplu ar rămâne în casă, fără să apleze la nimeni pentru prescrierea unui tratament. Mai mult, peste 60% dintre cei care au fost întrebaţi spun că NU ar merge la spital, în cazul în care ar avea nevoie de tratament, pentru probleme de sănătate uşoare sau medii, care nu au legătură cu Coronavirusul.

Şi mai puţin de 4% ar merge la spital. Nu stăm foarte bine nici în ceea ce priveşte respectarea regulilor! 41% dintre intervievați spun că ies afară din casă o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce 37% se găsesc aproape zilnic în situația de a ieşi din case.

Motivele principale sunt cumpărăturile de strictă necesitate , job-ul, în cazul celor care nu lucrează remote , dar și mișcarea fizică. Majoritatea angajaților români își iau însă măsuri de precauție atunci când ies din casă: poartă mască și mănuși , și au mereu cu ei un dezinfectant de mâini.

În plus, mai bine de 77% dintre angajații chestionați evită atât să se apropie de alți oameni, cât și să meargă în locuri aglomerate, iar alți 67,2% se feresc să urce în mijloacele de transport în comun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Cum se protejează angajații de COVID-19