Cum tratăm și prevenim varicele. Ce sfaturi ne dau specialiștii
Stăm mult în picioare, în poziţii fixe sau incorecte la birou iar asta ne afectează în foarte multe feluri, inclusiv în ceea ce priveşte sistemul de circulaţie.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Stăm mult în picioare, în poziţii fixe sau incorecte la birou iar asta ne afectează în foarte multe feluri, inclusiv în ceea ce priveşte sistemul de circulaţie.
Pe scurt, poziţiile vicioase de la muncă şi temperaturile extreme din băile fierbinţi sau din saune, plus o eventuală predispoziţie genetică pot duce, şi chiar duc de cele mai multe ori la insuficienţa venoasă cronică. Mai pe româneşte, varice.
Dacă deja aţi ajuns în situaţia în care au început să vă apară vene sparte pe picioare sau chiar şi pe faţă, acum este momentul să le trataţi. Există diferite proceduri de laser care în doar câteva minute vă scapă de aspectul inestetic lăsat de varice. Mare atenţie însă, laserul se face doar în sezonul rece.
Chiar dacă aspectul inestetic este cel care deranjează cel mai tare, varicele pot ajunge să ne creeze şi disconfort fizic dacă nu sunt tratate la timp. Ca în cazul oricărei boli, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Iar una dintre cele mai eficiente metode este cea cu laser, realizată bineînţeles de un medic chirurg.
Practic, în câteva ore puteţi pleca acasă cu picioarele perfecte. Bineînţeles, costă- aproximativ 1.500 euro. Situaţia nu este mai fericită nici în cazul venectaziilor.
Adică acele vinişoare care apar pe faţă şi care trebuie tratate tot cu laser. Costul unei şedinţe diferă în funcţie de cât de răspândite sunt.
Însă, în medie, o pulsaţie de laser costă trei euro şi se poate face în orice cabinet de dermatologie.
În ceea ce priveşte prevenţia, atunci sfatul specialiştilor este să avem grijă la stilul de viaţă. Adică, să evităm temperaturile extreme, să facem mişcare în apă şi drenaje limfatice.
Iar acum, în sezonul rece, persoanele care ştiu că au probleme cu circulaţia, cu acneea sau rozaceea, sunt sfătuite să aibă grijă la cum se îmbracă aşa încât să îşi protejeze extremităţile corpului. 60% din populaţia lumii este afectată de această boală.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰