Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cursuri de prim-ajutor la Maratonul Resuscitării, în București

4 din 5 stopuri cardiace au loc acasă, iar cei mai mulţi nu ştiu cum să acţioneze în asemenea situaţii. Noţiunile de prim-ajutor sunt o necunoscută şi în şcoli, iar consecinţa este dramatică.

de Redactia Observator

la 19.05.2019 , 00:50

4 din 5 stopuri cardiace au loc acasă, iar cei mai mulţi nu ştiu cum să acţioneze în asemenea situaţii. Noţiunile de prim-ajutor sunt o necunoscută şi în şcoli, iar consecinţa este dramatică. Zeci de mii de oameni mor anual pentru că nu-i ajută nimeni în primele minute de la producerea unui infarct. Ca să schimbe ceva, medici şi voluntari SMURD au organizat sâmbătă în București Maratonul Resuscitării. Un curs intensiv de prim-ajutor la care au asistat mii de oameni.

70 de mii de oameni mor anual în România pentru că cei din jurul lor nu le acordă cum trebuie primul ajutor, până la sosirea medicilor.

La Maratonul Resuscitării, peste 50 de medici şi voluntari SMURD le-au explicat astăzi bucureştenilor cum să acţioneze în situaţii de criză. Iar înecul cu mâncare la copii este una dintre ele.

Vezi și

În România, cursurile de prim ajutor lipsesc din programa şcolară. Autorităţile au încercat să le introducă, dar au rămas cu promisiunile.

Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea celor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10 % în fiecare minut care trece.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Cursuri de prim-ajutor la Maratonul Resuscitării, în București