Antena Meniu Search
x

Examenul de Rezidenţiat 2021. Număr record de candidaţi înscrişi la concurs şi doar 6.000 de posturi disponibile

Peste 12.000 de candidaţi s-au înscris în acest an la examenul de rezidenţiat, care va avea loc pe 21 noiembrie, anunţă Ministerul Sănătăţii într-un comunicat. Din cauza situaţiei epidemiologice, concursul se va desfăşura şi în acest an în condiţii speciale.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 15:26

Examenul de rezidenţiat va avea loc pe 21 noiembrie
Examenul de rezidenţiat va avea loc pe 21 noiembrie - Observator

Un număr de 12 564 candidați s-au înscris anul acesta la concurs. Aceștia vor concura pe un număr de 6311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel:  3942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1190 locuri pentru medicină dentară și 1087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

“Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual.  În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra de școlarizare pentru Rezidențiat. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății

Rezidenţiat 2021. Centrele de examen din ţară

Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătății are posibilitatea să suplimenteze numărul de locurilor în situația în care numărul candidaților promovați este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată pentru acest domeniu. 

Pe acelaşi subiect

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.  

Și anul acesta, având în vedere contextul epidemiologic, vor fi prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare -purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrare/ieșire din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice, precum și asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură.

Rezidenţiat 2021 - Accesul, permis doar vaccinaţilor

Accesul candidaților în clădirea de concurs este permis doar candidaților care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ calificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, efectuat de un furnizor de servicii medicale autorizat, respectiv candidaților care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară infectării cu SARS-CoV-2.

Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat la intrarea în clădire prin aplicația mobilă de verificare dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, iar în cazul cetățenilor din afara UE, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, al documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Examenul de Rezidenţiat 2021. Număr record de candidaţi înscrişi la concurs şi doar 6.000 de posturi disponibile