Antena Meniu Search
x

Video Dependenţa de Internet, o boală a societăţii moderne

Dacă până acum afecta mai mult adolescenţii, acum şi adulţii au de suferit din cauză că stau prea mult timp în online. De vină este pandemia, care i-a obligat pe mulţi să lucreze de acasă.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 12.11.2020, 11:39

Vezi și

Doar că, după ce îşi termină treaba, în loc să iasă din casă, preferă să rămână în faţa computerului şi să acceseze reţelele de socializare.

Odată cu pandemia, românii au început să-şi petreacă tot mai mult timp în case. Iar mulţi dintre ei navighează cu orele pe Internet. Unii ajung să stea chiar şi 10 ore pe zi în faţa laptopului sau cu ochii în telefoanele mobile.

E drept, orele făcute online îi determină pe tineri să folosească mai mult internetul. Problemele apar însă în momentul în care inclusiv pauzele sunt petrecute tot în mediul virtual. Medicii avertizează că excesul ar putea afecta capacitatea de concentrare a adolescenţilor.

Cecilia Ardusătan, psiholog: În momentul în care vor avea de trecut peste un obstacol în viață reală le va fi foarte greu.

Potrivit studiilor, opt din zece români stau foarte mult pe reţelele de socializare, fără să-şi dea seama că postările lor îi pot transforma în ţinte pentru infractori. Nu s-ar întâmpla asta, dacă ar şti cât anume trebuie să împărtăşească restului lumii.

Mike: Încerc să fiu foarte atent, să postez locuri publice în care merg, sau activități pe care le fac alături de anumiți prieteni, nu activități în care sunt singur sau locuri foarte familiare, cum ar fi detalii din casă sau de la muncă.

O altă capcană în care adolescenţii pot cădea este imaginea creată în online. Dacă această este mult diferită de cea din realitate, atunci când virtualul dispare, tinerii pot deveni depresivi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Dependenţa de Internet, o boală a societăţii moderne