Antena Meniu Search
x

Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 107

Numărul deceselor din cauza epidemiei de gripă a ajuns la 107, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 11.02.2019, 19:47

- hepta

Numărul deceselor din cauza epidemiei de gripă a ajuns la 107, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au murit din această cauză şi în cazul cărora a fost confirmat virus gripal de tip A sunt o femeie de 69 de ani din Bucureşti şi un bărbat de 62 de ani din Prahova.

Ambele persoane decedate aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal. 

Ministrul Sănătăţii: Nu putem vorbi despre un trend descrescător în privinţa îmbolnăvirilor

Ministrul Sănătăţii a anunţat ultimele date ale Institutului Naţional de Sănătate Publică pe epidemia de gripă în România şi a precizat că încă nu poate fi vorba despre un trend descrescător în privinţa îmbolnăvirilor cauzate de virusul gripal.

"Săptămâna trecută evoluţia gripei a avut un trend crescător, cu o evoluţie naţională. Din păcate, avem peste 3.000 de cazuri de gripă confirmate şi peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că încă nu putem vorbi despre o descreştere sau un trend descrescător", a declarat Sorina Pintea.

Încă 30.000 de doze de vaccin antigripal

Ministrul Sănătăţii a reamintit că au fost achiziţionate încă 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele din grupele de risc.

"Am achiziţionat încă 30.000 de doze de vaccin, pe care le-am repartizat în judeţe. Decesele au avut în comun un singur lucru - persoane nevaccinate, dar marea majoritate, peste 90, au avut condiţii medicale preexistente. Populaţia încă se mai poate vaccina împotriva gripei", a subliniat Sorina Pintea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 107