Antena Meniu Search
x

Încă 13 cazuri de infectare cu Omicron în România. Numărul total a ajuns la 38

Numărul infecțiilor cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 este în creștere în România, după ce, luni, au fost înregistrate alte 13 cazuri. Până în prezent, în țara noastră au fost confirmate 38 de îmbolnăviri cu această variantă a visusului.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.12.2021, 20:06

Încă 13 cazuri de infectare cu Omicron în România. Numărul total a ajuns la 38 - Shutterstock

Încă 13 cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate luni în România, transmite Ministerul Sănătății. Zece dintre persoanele infectate sunt din București, două sunt din județul Ilfov și una din județul Galați.

Printre persoanele infectate cu Omicron este și un adolescent

Este vorba despre 5 bărbați, 7 femei și un copil, cu vârste cuprinse între 14 și 89 de ani.

Șapte dintre aceste persoane sunt nevaccinate împotriva COVID-19, iar două au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA.

Pe acelaşi subiect

Până în prezent, în România au fost confirmate 38 cazuri cu varianta Omicron.

Şansele ca infectarea cu Omicron să necesite spitalizare, mai mici cu până la 70% comparativ cu celelalte variante

Pacienţii care se infectează cu varianta Omicron au cu 50% până la 70% mai puține șanse de a avea nevoie de spitale, în comparație cu variantele anterioare, arată un studiu realizat în Marea Britanie.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie spune că descoperirile sale sunt „încurajatoare”, dar varianta ar putea duce în continuare la un număr mare de persoane care să poată ajunge în spital. Secretarul din Ministerul Sănătății a spus că este „prea devreme” pentru a stabili „pașii următori”. Cea mai recentă analiză se bazează pe toate cazurile de Omicron și Delta din Marea Britanie înregistrate de la începutul lunii noiembrie. Au fost, de asemenea, 14 decese la oameni în decurs de 28 de zile de la primele cazuri Omicron. Specialiştii sunt însă în continuare prudenţi.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Sajid Javid, a spus că primele date sunt „promițătoare”, iar guvernul le monitorizează „oră cu oră”. Dar el a avertizat: „Cazurile variantei continuă să crească într-un ritm extraordinar – depășind deja numărul record zilnic în pandemie. Admiterile în spitale sunt în creștere și nu putem risca ca NHS să fie copleșit”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Încă 13 cazuri de infectare cu Omicron în România. Numărul total a ajuns la 38