Antena Meniu Search
x

Încă două cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină de coronavirus, bilanțul a ajuns la 56 de infectări. Mutația, descoperită la un bebeluș

Ministerul Sănătății a anunțat că au fost raportate încă două cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, cunoscută dreptul tulpina din Marea Britanie. Printre cei 56 de pacienți infectați până în acest moment se numără și un bebeluș, care a luat virusul de la părinți.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.02.2021, 15:59

ilustrație virus
Ilustrație 3D a unui virus - Shutterstock
  • Autorităţile pregătesc un program pentru secvenţiere, pentru a obține o imagine cât mai clară asupra răspândirii noii tulpini în România

"Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 2 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7", au transmis autoritățile.

Un bebeluș nou-născut, descoperit cu noua tulpină SARS-CoV-2

"Cele două persoane infectate sunt din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și despre un nou-născut, contact cu părinții care sunt ambii infectați cu noul coronavirus", a anunțat ministerul Sănătății.

Până în data de 7 februarie 2021, au fost comunicate la CNSCBT, un număr de 327 de secvențieri finalizate, dintre care 56 sunt confirmate cu noua variantă UK - linia genetică B.1.1.7.

Mutația din Marea Britanie poate deveni dominantă în România

Tulpina supercontagioasă poate deveni dominantă şi în România în câteva luni. Explozia cazurilor va aduce valul al treilea al pandemiei pe teritoriul ţării, iar sistemul sanitar cu greu va face faţă, sunt de părere mai mulţi specialişti.

"Problema legată de această tulpină este legată mai degrabă de o posibilitate a creşterii rapide a numărului de infecţii. 5% din cazuri se estima că puteau să ajungă la Terapie Intensivă şi mortalitatea era destul de importantă, undeva în jur de 2% din totalul cazurilor de îmbolnăvire", declara medicul Alexandru Rafila, pe 5 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Încă două cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină de coronavirus, bilanțul a ajuns la 56 de infectări. Mutația, descoperită la un bebeluș