Antena Meniu Search
x

Video Institutul Cantacuzino lansează un medicament în lupta cu COVID-19

Se ascut toate armele în lupta cu coronavirusul. Specialiştii de la Cantacuzino pariază pe un supliment alimentar care ar putea ţine departe virusul.

de Redactia Observator

la 30.11.2020, 20:40

Vezi și
  • Suplimentul ar urma să apară în farmacii din luna decembrie ori la începutul anului viitor.
  • O cutie va costa 60 de lei, pentru copii şi 80 de lei pentru adulţi.

Produsul are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, însă medicii infecţionişti nu-s siguri de eficenţa lui. Primele cutii vor fi puse în vânzare miercuri, dar mulţi români şi-au făcut deja comenzi.

OROSTIM-HV se numeşte noul imunostimulator creat de specialiştii de la Institutul Cantacuzino. Produsul conţine 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Specialiştii cred că poate fi un tratament preventiv împotriva infectării cu coronavirus

Col. Florin Oancea, directorul general al Institutului Cantacuzino: Se va putea administra în perioadele de risc de apariţie a infecţiilor respiratorii, persoanelor care lucrează în colectivităţi, cu susceptibilitate crescută de imbolnăvire, copiilor cu infecţie respiratorie repetată, persoanelor de vârsta a 3a sau în stări cu imunitate scăzută. 

Cu proprietăţi antioxidante si de stimulare a imunităţii noul medicament creşte rezistența organismului la infecții. În plus i-ar putea ajuta pe bolnavi să se trateze mai rapid, spun specialiştii.

Suplimentul alimentar creat de Institutul Cantacuzino ar urma să apară în farmacii din luna decembrie ori cel mai târziu la începutul anului viitor. O cutie va costa 60 de lei, pentru copii şi 80 de lei pentru adulţi.

Tratamentul si modul de administrare diferă pentru adulţi şi copii.

Marius Răzvan Ştefan, farmacist: 4 Cure lunare, 10 zile pe lună, câte un comprimat pe zi. La copii se administrează un comprimat la două zile. Curele pot fi de la trei până la şase luni, în funcţie de severitatea manifestărilor respiratorii pe care le are fiecare persoană în parte. Poate ajuta la un timp de vindecare mult mai scăzut, adică o infecţie respiratorie de 10, 14, 20 de zile se poate trasnforma în 6, 7 zile.

Fiind un supliment alimentar, produsul nu a fost testat. Efectele se vor vedea în timp pe măsură ce oamenii il vor incerca. Dar primele comenzi s-au făcut deja.

Beatrice Speteanu, farmacist: A început să fie o cerere destul de mare pentru acest medicament. Toată lumea care vrea să aibă un ajutor în ceea ce priveşte combaterea sau prevenirea infecţiei cu coronavirus. Astfel încât să nu se facă forme majore sau medii.

Medicii infecţionişti sunt rezervaţi în privinţa eficienţei noului medicament.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Din păcate nu există dovezi ştiinţifice că acest lucru este posibil, cu atât mai mult în pandemie dacă vorbim despre infecţia cu sars- cov2. Nu există medicamente care să stimuleze ţintit sistemul imunitar. Ar fi foarte bine să ştim clar dacă aceste medicamente au dovezi ştiinţifice şi dacă pot fi folosite atunci când există o populaţie cu un comportament la risc de a face infecţia.

Institutul Cantacuzino negociază cu marile companii farma pentru a începe producţia în masă a medicamentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Institutul Cantacuzino lansează un medicament în lupta cu COVID-19