Antena Meniu Search
x

Izolarea afectează sănătatea pielii. Ce sfaturi ne dau specialiștii

Chiar dacă pare greu de crezut, pandemia de coronavirus poate avea efecte negative asupra tenului. Asta chiar dacă, măcar teoretic, am avea mai mult timp să avem grijă de noi.

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 16:00

Vezi și
  • Lipsa de vitamina D afectează tenul.
  • Ce spun dermatologii din întreaga lume.

Nu vorbim însă doar de o concluzie trasă de doamnele şi domnişoarele care simt pe pielea lor izolarea, ci este opinia medicilor dermatologi din Marea Britanie.

Potrivit acestora, stresul acumulat în această perioadă, lipsa de vitamina D și greşelile alimentare contribuie la pierderea strălucirii tenului, lăsându-l lipsit de fermitate și palid.

Milioane de femei simt efectele pandemiei de coronavirus pe pielea lor. La propriu. Izolarea din ultimele luni şi-a pus grav amprenta asupra tenului doamnelor şi domnişoarelor care abia mai ies din case.

Deşi carantina a fost ocazia perfectă să renunţe la obiceiurile proaste, cum ar fi expunerea la raze ultraviolete, la poluare sau purtarea zilnică a machiajului, lipsa luminii naturale a făcut ca toată lumea să se confrunte cu un deficit de vitamină D. Esenţială pentru sănătatea pielii şi nu numai.

Rob Stuart: Vitamina D este un nutrient esențial pentru o piele sănătoasă. Este, de asemenea, un nutrient esențial pentru sănătatea hormonală.

Potrivit dermatologilor britanici, vitamina D ajută de asemenea la reglarea metabolismului şi îmbunătățirea sistemului imunitar, lucru ce previne apariția prematură a ridurilor.

Experții recomandă, prin urmare, ca în această perioadă, femeile preocupate de aspectul lor să înceapă să trateze ridurile şi din interior şi să folosească suplimente de vitamina D. Desigur, după ce consultă un medic.

Lipsa luminii naturale nu influenţează doar metabolismul vitaminei D. Statul în casă poate accentua depresia sau anxietatea.

Iar dacă la asta adăugăm şi veştile negative pe care le auzim în fiecare zi, rezultatul se vede pe chip. Există însă o soluţie: profitaţi de timpul liber şi dormiţi suficient.

Şi nu uitaţi de nutriţie. Mai exact, închideţi frigiderul şi lăsaţi copiilor ciocolata. O dietă nesănătoasă poate afecta şi ea calitatea pielii. Alegeţi, în schimb, legumele sau salatele, care sunt surse bogate de vitamine, minerale și uleiuri naturale, esențiale organismului nostru și implicit pielii.

Deşi pare ciudat, dermatologii spun că şi meditaţia ajută. Iar carantina este momentul perfect pentru întoarcerea la sine, deci, relaxaţi-vă!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Izolarea afectează sănătatea pielii. Ce sfaturi ne dau specialiștii