Antena Meniu Search
x

Video Liderii UE îşi pun speranţa în vaccin şi spun că vacanța de Crăciun e o amenințare în combaterea pandemiei

Vacanţele de Crăciun sunt cel mai mare pericol în combaterea pandemiei. Este concluzia la care au ajuns liderii Uniunii Europene, care s-au întâlnit într-un summit supranumit ,, al pregătirii pentru dezastre". Şefii de stat şi de guvern de pe continent au mai stabilit să ridice mult mai lent restricţiile decât în vară. În caz contrar, ne aşteaptă un val trei de contaminare catastrofal.

de Redactia Observator

la 20.11.2020, 21:39

Vezi și
  • Compania Pfizer are deja pregătite 20 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat împreună cu firma germană BioNTech
  • Șase seruri de imunizare are în vedere Uniunea Europeană

Charles Michel, presedintele Consiliului European: Trebuie să învățăm din lecțiile trecutului și să avem grijă când ridicăm restricțiile. Ar trebui să se întâmple gradual. Cu toții vrem să sărbătorim sărbătorile sfârșitului de an, dar în siguranță.

Liderii UE îşi pun speranţa în vaccin, dar acesta nu este, cel puţin pe termen scurt, o soluţie miraculoasă pentru a stopa extinderea pandemiei.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene: Agenția Europeană a Medicamentului ne-a informat că autorizarea necesară pentru comercializare, primul pas pentru scoaterea pe piață a vaccinurilor produse de BioNTech și Moderna, ar putea avea loc cel mai devreme în a doua jumătate a lunii decembrie.

Compania Pfizer are deja pregătite 20 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat împreună cu firma germană BioNTech. Produsul lor are o eficacitate de peste 95% și oferă protecție și persoanelor în vârstă, aflate în grupa cea mai mare de risc.

Citeşte şi: Pfizer a cerut autorizarea de urgență a vaccinului. Primele doze ar putea fi livrate înainte de Crăciun

Albert Bourla, președinte Pfizer: De îndată ce primim undă verde, scopul nostru este să începem să distribuim în următoarele ore după ce am primit autorizarea.

În prima sa apariție la Casa Albă după mai multe luni, Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase din SUA, a spus că niciun vaccin nu va primi autorizarea de urgență dacă nu va fi considerat sigur.

Anthony Fauci, director Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase: Viteza nu a compromis siguranța, nici integritatea științifică.

Statele Unite sprijină direct sau indirect șase vaccinuri, printre care cele produse de Pfizer și Moderna, cel din urmă tot cu o eficacitate crescută, de 94,5%. Șase seruri de imunizare are în vedere și Uniunea Europeană, care a încheiat contracte cu companiile producătoare şi are pregătite peste 10 miliarde de dolari.

Charles Michel, președintele Consiliului European: Vor fi, știm asta, provocări legate de stocare, transport și număr de doze.

Livrarea rapidă a unui vaccin devine vitală după ce unul dintre cele mai cunoscute tratamente s-ar putea dovedi periculos. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că Remdesivirul nu este recomandat pacienţilor spitalizaţi cu Covid-19, indiferent de cât de bolnavi sunt.

Uniunea Europeană a comandat peste 500.000 de doze în valoare de 1 miliard de euro luna trecută, după ce tratamentul a fost autorizat în Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Liderii UE îşi pun speranţa în vaccin şi spun că vacanța de Crăciun e o amenințare în combaterea pandemiei